Micha Batenburg tijdens de vorige wedstrijd tegen Unitas
Micha Batenburg tijdens de vorige wedstrijd tegen Unitas Job Boers

SKF wint met 20 - 10 van Antilopen

Korfbal

VEENENDAAL SKF heeft de seizoensopening van de overgangsklasse vandaag met 20-10 van Antilopen uit Leusden gewonnen.

Door Job Boers

Volgens trainer Wouter van Steenbergen begon zijn team stroef en zat er te weinig tempo in het begin van de wedstrijd en zag hij dat er te weinig arbeid werd geleverd. SKF kwam hierdoor met 0-3 achter waarna de spelers wakker werden. Na de 0-3 achterstand ging SKF de rust in met een 11-7 voorsprong door vier doelpunten van Bastiaan van Essen, drie doelpunten van Annely Flier, een strafworp van Linda Tertoogen, twee afstandsschoten van Famke de Jong en Yorn van Kleij en een korte kans van Rachel ten Ham.. ,,Na ongeveer 10 minuten ging het tempo omhoog en speelden we behoorlijk dominant, wij waren veel sterker na de stroeve start, Antilopen scoorden ook nog maar een paar keer’’, aldus de coach.

Van Steenbergen had hoge verwachtingen vandaag. ,,We hoopten erop om minimaal 25 goals te maken, dat is niet gelukt maar ik heb wel een team gezien dat er echt voor ging en ook liet zien dat ze de kwaliteiten in huis hebben om mooie resultaten te behalen de komende wedstrijden. Het vak met Jorn, Annely, Matthias en Rachel vak liep erg goed, we hebben weinig aanvallen tegen gekregen, wat erg positief is. Het vak met Bastian, Linda. Famke en Mathijs hadden het zwaarder terwijl dat vorige week erg goed ging. Uiteindelijk liep het bij hen ook veel beter waar ik erg blij mee ben. Daarnaast viel Micha erg goed in, dat was ook fijn’’, geeft van Steenbergen aan die benadrukt dat zijn team een prima pot heeft gespeeld. In de tweede helft werden de goals door 8 verschillende spelers gemaakt.

Volgende week speelt SKF de uitwedstrijd tegen Die Haghe waar van Steenbergen naar uit kijkt. ,,We hebben vandaag goed verdedigd en een hoog aanvalspercentage behaald al hebben we net niet goed genoeg afgerond. We kunnen heel goed spelen en als we ons eigen niveau halen, dan winnen we volgende week ook!’’