Afbeelding
Aleid Auwerda

Van Gent Finaleweken: Groen Geel laat SKF met lege handen vertrekken

Korfbal

VEENENDAAL SKF heeft gepoogd het op de tweede plaats staande Groen Geel lastig te maken. Maar uiteindelijk bogen de Veenendaalse korfballers met 26-14 het hoofd.

door Eip Janssen

,,We waren een maatje te klein. Geen schande, want in de zaal speelde de thuisclub niet voor niets in de Korfbal League. Een paar niveaus hoger dan waar SKF speelt. De thuiswedstrijd ging ook met 18-25 verloren. Ik beschouw deze wedstrijden echt als een goede leerschool voor mijn ploeg”, opent SKF-trainer Wouter van Steenbergen.

Het begin was nog niet zo onaardig voor de Veenendaalse korfballers. Maar na een 2-2 stand gaf de thuisclub gas. ,,Er werd gewisseld met 12-4. De oorzaak? Zoals gezegd: een goede thuisploeg. Maar onze spelers hielden zich ook niet altijd aan de afspraken. Eén van die afspraken is dat je in het veld keuzes moet maken. Doe je niets, kom je altijd te laat. Ik heb liever een verkeerde keuze dan geen keuze”, oordeelde Van Steenbergen.

Hij zag zijn ploeg in de tweede helft met 14-10 verliezen. ,,Je zag dat het beter opgepikt werd. Ik denk, als ik er rustig over oordeel, dat we aanvallend in de eerste helft ook best wat mogelijkheden hebben laten liggen. Neemt niet weg dat de nederlaag tegen deze ploegen onvermijdelijk is.”

Dat lijkt zaterdag in de uitwedstrijd tegen kampioen DSC ook een reële voorspelling. ,,Die gaan we graag logenstraffen. Ik hoop dat zij een behoorlijk feestje hebben gevierd. En deze wedstrijd wat ‘losser’ benaderen. In de thuiswedstrijd werd een 10-30 nederlaag geleden. Dat moet te verbeteren zijn”, sluit Van Steenbergen af.

SKF staat in de hoofdklasse nog met lege handen deze competitie. De achterstand op de nummer voorlaatst Swift is vier punten.