Afbeelding
SKF

Van Gent Finaleweken: Korfballers SKF kijken al naar nieuw seizoen

Korfbal

VEENENDAAL De korfballers van SKF hebben het veldseizoen hervat met een nederlaag. In Veenendaal werd met 10-18 verloren van Sporting Delta.

,,Na de verloren beslissingswedstrijden tegen De Meeuwen en het wegvallen van Carly Matser en Janine van Schie, is besloten de tweede helft van de veldcompetitie alvast te zien als een voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook al omdat wij met nul punten uit acht wedstrijden uit de eerste helft van de competitie zijn gekomen, en gaan degraderen’’, legt trainer Wouter van Steenbergen uit.

,,Dat betekent dat wij nog maar met drie spelers van de vaste basis acht (Yorn van Kleij, Famke de Jong en Annely Flier) begonnen tegen Sporting. De anderen, die er komend jaar niet meer bij zijn, maken het seizoen in het tweede af. Het eerste team werd nu aangevuld met spelers uit het tweede. Wij willen hen nu opleiden, mede door het spelen van deze wedstrijden. Het zijn nu veredelde oefenduels. Dan is het inherent dat je nu op korte termijn kwaliteit inlevert’’, weet de trainer.

,,Tegen Sporting konden wij tot 4-4 mee, hoewel het ons meer moeite kostte dan de opponent. Maar zij hadden bij de mannen lengte over en pakten veel meer rebounds. Daardoor konden zij veel meer herhalen. Uiteindelijk verlies je gewoon terecht.’’

Naast het positieve nieuws dat Matthias ten Brinke overkomt van DVO 2, gaat ook Bastiaan van Essen weer meetrainen. ,,Ik hoop dat hij ook voor het nieuwe seizoen gaat meespelen’’, besluit Wouter van Steenbergen.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 1 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 6 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 10 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren