Afbeelding
Marnix Klooster Fotomx.nl

SKF probeert positief te zijn in donkere tijd: ‘Juist nu een voorsprong pakken’

Korfbal

VEENENDAAL Er mag dan bij veel sporten wel een ‘corona-stop’ zijn, maar bij korfbalvereniging SKF wordt deze tijd gebruikt om vooral fysiek sterker te worden. Ondanks dat er maar met tweetallen getraind mag worden, gaan de spelers van de Veenendaalse selectie gewoon door. ,,Juist nu kan je een voorsprong op de rest pakken.”

door Jeroen van der Veer

Na de gewonnen wedstrijd tegen Dalto ging even figuurlijk het dak eraf bij SKF. De overwinning gaf het juiste duwtje in de rug en was de bevestiging dat de korfballers onder leiding van Wouter van Steenbergen op de juiste weg waren. Ja, inderdaad: waren. Na de overwinning kreeg de korfbalselectie te maken met de eerste corona-besmettingen en moest een enkeling in quarantaine. Enkele dagen daarna kwam het kabinet met de mededeling dat er niet meer gespeeld mocht worden en dus kwam vrijwel alles stil te liggen. 

GEEN DUELS De groep van Van Steenbergen deed tien dagen niets -alle corona-besmettingen zijn inmiddels verleden tijd binnen de groep- en ging daarna weer aan de bak. Eerst in groepjes van vier en later in tweetallen. ,,Maar is het echt korfballen wat we doen?”, vraagt de oefenmeester zich hardop af. ,,Nee, niet echt. Je mist het toch wel om duels te spelen. Nu zijn we vooral bezig met het fysieke aspect en het schieten. Daarin vinden wij onze weg wel, maar écht korfballen zit er voorlopig niet in.”

PRIKKELEN Zelf denkt hij dat dit kalenderjaar het ook niet meer mogelijk is om te duelleren en daarom bedachten ze bij SKF alternatieven. Drie keer in de week zijn er momenten waarop getraind kan worden, waarbij de maandag in het teken staat van fysiek sterker worden. Op donderdag sluit oud-international en clubman Bob de Jong aan en hij helpt de spelers met schieten. ,,Daar hebben we een competitief onderdeel aan toegevoegd. We werken met diverse klassementen, waardoor er onderling een kleine competitie ontstaat. Op zo’n manier prikkel je de spelers toch.”

BLIJ ZIJN Maar hoe lang kan je de spelers motiveren voor dit soort trainingen? Het is een vraag die ook Van Steenbergen niet goed kan beantwoorden. Hij is vooral blij dat hij drie keer per week in de hal kan zijn: ,,Je wordt helemaal gek van thuiszitten en ik mis het spelletje. Bezig zijn met plannetjes, tegenstanders analyseren...Maar goed, we mogen blij zijn dat we nu op deze manier toch nog bezig kunnen zijn en ik merk dat gevoel bij mijn spelers ook.”

CONTRACT In de decembermaand gaat Van Steenbergen met SKF om de tafel zitten om te kijken of het contract tussen de twee verlengd wordt. Zelf heeft hij daar wel oren naar, want het project is nog lang niet afgerond. ,,Ik tekende vorig jaar hier met de bedoeling lang in Veenendaal actief te zijn. Dat is onveranderd.”

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 36 minuten geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30