Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint met knock-out van Domstad Dodgers

Honkbal

VEENENDAAL Blue Socks heeft zondag overtuigend gewonnen van Domstad Dodgers 2, de wedstrijd eindigde na een knock-out (meer dan tien punten verschil) in de vijfde inning in 4-14. Coach Osrick Anita vertelt trots over de prestaties van zijn team: ,,We waren écht heel goed aan slag en hebben ook gewoon lekker staan fielden. De inzet was hoog, met name in de laatste inning. Het was echt een teameffort.”

door Arjan Broekstra

Na drie punten te hebben gescoord in de eerste inning hebben de teams alleen in de derde inning nog even gelijk gestaan. Daar nam Blue Socks een voorsprong van twee, en een slagronde later zelfs elf punten. Het lukte Domstad Dodgers niet om dat gat te dichten in de laatste inning.

ALLEEN MAAR HITS

,,In de ‘grote’ inning begonnen we met een honkslag in het binnenveld van Marco van der Berg, die de bal naar het derde honk tikte en op het eerste honk wist te komen. Daarna kwamen maar eigenlijk alleen maar hits”, zegt Anita tevreden.

ECHT ZIJN DAG

,,Wij maakten wel wat fouten maar uiteindelijk hebben we gewoon op kwaliteit gewonnen”, zegt de coach. ,,Vooral Chris Nap stond goed aan slag: een dubbel, een tripel én vier punten binnengeslagen. Die had echt zijn dag vandaag! Fantastisch om te zien.”

SMULLEN

,,Gino (Eugene Offerman red.) begon als pitcher en Dennis (de Zwart) heeft hem uiteindelijk overgenomen, die hield de boel goed dicht. Dat is ook één van de redenen waarom we ze met een knock-out konden verslaan. Daarnaast hielp ook een aantal mooie veld acties, om van te smullen!”

Met deze uitslag deelt Blue Socks een gedeelde eerste plaats met Gryphons dat een duel meer speelde. De Veenendalers zijn als enige nog ongeslagen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 11 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 17 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 19 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 23 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30