,,We hebben het spannender dan nodig gemaakt", aldus pitcher Jelle.
,,We hebben het spannender dan nodig gemaakt", aldus pitcher Jelle. @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Blue Socks begint seizoen met nipte overwinning

Honkbal

VEENENDAAL Blue Socks stond zondagmiddag op eigen veld tegenover Gryphons 2 voor de eerste wedstrijd van het seizoen. In grauw weer waren de spelers bezig met de warming-up. ,,Ze hebben wel wat andere spelers dan vorig jaar”, werd al snel opgemerkt. ,,Er zitten ook wel een paar beren tussen hoor, kijk die vent dan!”

Door Arjan Broekstra

In de eerste inning begon Blue Socks sterk. ‘Die vent’, door Hans van Donge omgedoopt tot ‘De mastodont van Rosmalen’, was de vierde slagman en de derde die pitcher Eddy Koorndijk geen goed antwoord kon geven. Die Veenendaalse overtuiging zette zich via Steven van Griethuijsen door en na slechts twee innings was de score 7-0. ,,Lekker beginnetje zo”, zei coach Osrick Anita opgetogen. In de vierde inning werd Van Griethuijsen vervangen door Jelle Bos. ,,Het gaat lekker makkelijk vandaag”, zei Van Griethuijsen terwijl hij een extra laag kleding aantrok. ,,Ze hebben niet genoeg slagkracht, ook de ballen van Jelle gaan ze niet raken.” 

DUUR TE STAAN

Hij kreeg ongelijk, want de vijfde inning eindigde in 8-2, maar de echte klappen vielen in de zesde. Hierin raakten Gryphons de bal wél vaak. ,,We zijn ook wel heel veel fouten aan het maken”, aldus coach Anita. Wat gegrabbel in het achterveld kwam Blue Socks duur te staan, want ze gingen de zesde inning in met een voorsprong van nog maar één punt: het stond 8-7.

(De tekst gaat verder onder de foto.)


Een run naar home pakte verkeerd uit. - @tedxmedia

De huddle van de Veenendalers was vanaf de zijkant van het veld goed te vertalen; tijdrekken leek het devies. Daar kwam weinig van terecht. De inning werd, ondanks het luide ‘uno mas’ dat geschreeuwd werd vanuit de dug-out, snel beëindigd. Gryphons kreeg nog één laatste kans de winst mee te nemen naar Noord-Brabant. Blue Socks kwam met de schrik vrij. Na vier Rosmalers aan slag te hebben gehad, ving Michael Whieskie de bal en eindigde de wedstrijd in het voordeel van Blue Socks. De spelers slaakten collectief een diepe zucht van opluchting.

INKOMEN

William van Hoeflakken moest nog een beetje inkomen. ,,In de winter hebben we binnen getraind en we zijn nu net twee weken naar buiten. Het is toch wel lekkerder als het wat warmer is.” Sjoerd Arends was het met hem eens. ,,Halverwege ging het toch een beetje verkeerd; je merkte aan alles dat de armen koud werden.”

(De tekst gaat verder onder de foto.)


De slagman van Blue Socks moet aan de kant springen om de bal te ontwijken. - @tedxmedia

Pitcher Bos zegt: ,,We begonnen echt sterk, maar op een gegeven moment dachten we dat we er al waren. Dat merkte je overal: aan slag, in het veld én in de dug-out. Halverwege maakten we veel fouten en hebben we het spannender gemaakt dan nodig. Steven en ik hebben beide best goed gegooid vind ik, maar de tegenstander was vooral niet goed aan slag, als ik eerlijk ben.”

Koorndijk was onder de indruk van de actie van catcher Angelo Thomas. ,,Hij ving een snelle bal en gooide die meteen op Dennis (tweede honk) om de laatste uit van de inning te maken. Echt een heerlijke bal.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 1 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 7 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 9 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 13 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05