Foto uit archief.
Foto uit archief. Oscar Vonder

Spitsbergen verliest tegen Goorse MHC: ‘We hebben ze onderschat’

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van Spitsbergen hebben zondag met 1-4 verloren van Goorse MHC. Na een zwak begin lukte het ‘Spits’ niet meer terug te komen van een achterstand. Coach Tim Klaren begon de wedstrijd met volle moed: ,,De voorbereiding was goed, iedereen was scherp en we dachten dat we de winst wel even binnen zou halen. Zij kwamen één voor één het veld op en waren niet echt bezig met de warming-up, dat gaf mij helemaal goed vertrouwen. We hebben ze duidelijk onderschat.”

door Arjan Broekstra

De eerste kans voor Goor was direct raak: ,,Het was slordig van ons, we zaten te veel naar de bal te kijken en met een passje dat net achter de verdediging viel stonden zij al snel op voorsprong”, aldus de coach. ,,Het tweede kwart waren we beter, zij gingen wat verder van hun doel afspelen en dat hielp ons ook wat meer in het spel te komen.” 

Toch scoorde Goor toen ook de tweede goal. De bal kwam vanuit een strafcorner tussen alle voeten voor de goal van Spitsbergen terecht, uit de kluts werd de bal er van dichtbij ingewerkt.

KOPPIE ERBIJ In de rust werd er bij Spitsbergen vooral gesproken over het ‘erbij houden van de koppies’: ,,De tegenstander was erg onsportief. Ze waren aan het naslaan en continu duwtjes aan het geven, ook was de trainer de hele tijd aan het schelden. Het was voor ons belangrijk dat we er niet op ingingen, wij moesten het de tweede helft van ons spel gaan hebben en dan moet je je niet laten beïnvloeden door de tegenstander.”

Na de rust ging Spitsbergen beter spelen, maar het lukte de vrouwen niet op gelijke hoogte te komen. Julia Ruland wist met een lange solo, waar ze vier verdedigers omzeilde, met een harde knal wel nog te scoren, dat was echter niet genoeg om er nog een spannende wedstrijd van te maken. Spitsbergen verloor de wedstrijd met 1-4.

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 3 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 17 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30