Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker fotografie

Strijdlustige hockeyers tonen veerkracht maar verliezen toch: ‘We hebben als een eenheid gespeeld’

Hockey

VEENENDAAL In een wedstrijd vol strijdlust hebben de hockeymannen van Spitsbergen vandaag met 4-3 verloren van UNO. Aanvoerder Quinten Koopmans spreekt over een bitterzoete middag in Utrecht: ,,We wisten vooraf dat het een goede tegenstander zou zijn waardoor we op voorhand er nogal een hard hoofd in hadden. Door met z’n allen een keiharde strijd te leveren is het toch een spannende pot geworden.”

door Arjan Broekstra

,,In het eerste kwart kwamen we op een 1-0 achterstand, maar we zeiden allemaal tegen elkaar dat we de kop omhoog moesten houden. Dat heeft ons uiteindelijk een strafcorner in het tweede kwart opgeleverd die Rokas (Galkus, red.) met een sleep scoorde”, zegt Koopmans.

STRIJDKRACHT ,,Tijdens de rust hebben we afgesproken het simpel te houden, we wilden minimaal een puntje mee terug nemen naar Veenendaal en besloten er volle bak tegen op te klappen. We wisten dat ze technisch de betere waren, dus dat we het van strijdkracht moesten hebben vandaag”, zegt de aanvoerder.

Het derde kwart begonnen de Veenendalers wederom niet goed. Hidde de Wit raakte knullig de bal kwijt en dat leverde Spitsbergen bijna een tegengoal op. ,,Daarna scoorden ze wederom. Gelukkig wisten we het aan het einde van het derde kwart wéér met een strafcorner op te lossen. Een een-tweetje tussen Rokas en mij zorgde ervoor dat hij hem zo door de benen van de keeper kon spelen’’, aldus Koopmans.

BLUNDER De goede actie met Galkus maakte de aanvoerder weer ongedaan met een actie in het laatste kwart. ,,Ik haalde iemand volle bak in de cirkel onderuit. Het was echt een dikke blunder. Ze kregen een strafbal en het werd 3-2. Daarna duurde het ook niet heel lang voor ze de 4-2 scoorden. Dat was echt balen.”

Op aangeven van Viadotas Kringelis wist Freek van der Wilt in het laatste stuk toch nog wat spanning terug te brengen met een tip in. ,,Helaas hadden we nog maar drie minuten over, en dat was niet genoeg om nog gelijk te maken. Ik wil graag nog wel mijn complimenten aan het team kwijt. Er is keihard gestreden, we hebben echt als een eenheid gespeeld.”

Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 53 minuten geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 2 uur geleden