Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker fotografie

Hockeyers Spitsbergen boeken eerste winst: ‘Dit was de opsteker die we nodig hadden’

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen hebben zondag op eigen veld de hockeywedstrijd om de laatste plaats te verlaten gewonnen van Dieren, het werd 3-2 voor de Veenendalers. ,,We hadden afgesproken om hoog druk te zetten en fel te beginnen, dat pakte heel goed uit”, zegt aanvoerder Quinten Koopmans. ,,Dit was echt de opsteker die we nodig hadden”, voegt hij eraan toe.

door Arjan Broekstra

In het eerste kwart kwam, na een pass van Koopmans, Alex Heuvelman op het scorebord te staan met de 1-0. Het tweede kwart zakte de ploeg uit Veenendaal wat in, maar ondanks dat scoorde Rokas Galkus de 2-0 uit een strafcorner. Dieren maakte gebruik van het verlies in scherpte bij Spitsbergen en scoorde nog voor de rust 2-1.

,,In de rust hebben we afgesproken om de druk erop te houden en simpeler te gaan passen”, vertelt de aanvoerder. Dat wierp zijn vruchten af: ,,Het derde kwart ging weer wat beter, Alex scoorde ook de 3-1 (red. op assist van Tijn Roggeband, met een harde bal de cirkel in) en daarna zijn we gewoon vechthockey gaan spelen. We wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen en hebben er dus ook alles aan gedaan om volle bak druk te blijven zetten. We kregen helaas nog de 3-2 om de oren maar al met al denk ik dat we de wedstrijd goed onder controle hebben gehouden.”

Door de winst van deze week is Spitsbergen van de laatste plaats af, volgende week spelen ze uit tegen het Utrechtse UNO, een lastige wedstrijd gezien de stand in de competitie. Toch hoopt Koopmans dat ze er met drie punten kunnen vertrekken.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23