Afbeelding
@tedxmedia

Spitsbergen veegt de vloer aan met Doetinchem

Hockey

VEENENDAAL Een regen aan goals deze zondag bij VMHC Spitsbergen. De hockeymannen veegden de vloer aan met Doetinchem en wonnen met 9-0: ,,Dit is een van de beste wedstrijden die ze dit seizoen gespeeld hebben’’, vertelt de trotse coach Amanda Koopmans.

door Siem van Eck

Het was appeltje eitje vandaag op sportpark de Groene Velden. In de eerste helft kwam het team al op een voorsprong van 4-0: ,,We speelden vandaag een zeer goede wedstrijd en alles klopte. De eerste helft was het een beetje zoeken, we hadden verwacht dat het een gelijkwaardig team was maar dat bleek niet zo te zijn. Wij waren echt de bovenliggende partij.’’

De eerste goal viel vroeg in de wedstrijd, Rokas Galkus tikte de bal na een kleine tien minuten het doel in, nadat er onrust ontstond voor de goal. De 2-0 valt niet kort daarna als Galkus opnieuw weet te scoren.

Spitsbergen creëerde zijn kansen maar heeft soms moeite met de bal afgeven voor het doel: ,,Dat is altijd al een beetje het probleem’’, vertelt speler Douwe Wassink. ,,We moeten veel meer gaan passen. Zodra we gaan passen tikten we die gasten weg. In het eerste kwart liep dat een beetje op. Het tweede kwart ging dat wat minder, maar in de tweede helft, waarin we uiteindelijk geen wissels meer hadden, zeiden we tegen elkaar we moeten nu even gaan passen. En dan tik je ze weg.’’

Zodra we gingen passen tikten we die gasten weg

Wassink scoorde zijn eerste en zet het team op een 3-0. Ook de 4-0 volgde vlug, uit een strafcorner in de laatste minuten van het eerste kwart. Daar gaf Tijn Roggebrand de bal laag voor aan Wassink die hem ijskoud in de hoek van het doel schiet.

Spitsbergen kreeg het in het tweede kwart moeilijker, Doetinchem leek sterker te worden maar dat werd gauw afgestraft. Galkus schoot snoeihard vanaf de kopcirkel en zet het team op een 5-0.

,,De wedstrijd was al gespeeld bij de 4-0, we hebben eigenlijk niks weggeven en zijn alleen maar beter gaan spelen’’, concludeert Wassink. ,,Je merkte al aan de tegenstander dat ze zich minder op hun gemak voelden.  Ze maakten veel opmerkingen richting elkaar en dat hielp mee.’’

Met nog 20 minuten op de klok schreef Wassink nog twee goals op zijn naam, in drie minuten kreeg hij de bal tweemaal tussen de palen.

Doetinchem had weinig meer te vertellen: ,,Wij speelden rustig in de tweede helft, de spanning was eraf en dat speelt altijd lekker.’’ Een bal tegen het hoofd bij Sander van Hasselt zorgt ervoor dat Spitsbergen zonder wissels kwam te zitten. Van Hasselt moest naar het ziekenhuis toe maar maakt het nu met twee hechtingen goed. Het spelen zonder wissels bleek geen probleem. Met een lange bal van Wassink kon Alex Heuvelman de bal vrij aannemen in de kopcirkel en scoorde in alle rust de 8-0. De 9-0 kwam opnieuw van Wassink en Doetinchem vertrok met een zware nederlaag naar huis.

,,Het enige dat we vandaag konden doen was verliezen van onszelf en dat hebben we niet gedaan’’, sluit de speler af.

- @tedxmedia

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 8 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28