* Archieffoto
* Archieffoto Mathilde Dusol

VMHC kan de zaal niet in en komt met alternatief

Hockey

VEENENDAAL Er gaat een dikke streep door de zaalcompetitie bij het hockey. Dat heeft de hockeybond besloten en daardoor zullen de spelers van VMHC Spitsbergen tijdens de winter niet binnen kunnen trainen én spelen. 

door Jeroen van der Veer

Dit betekent voor de Veenendalers dat zij dit seizoen geen zaaltraining en geen zaalcompetitie hebben. Toch zullen zij niet stilzitten, want de club gaat de trainingen op de velden continueren. ,,Geheel volgens verwachting heeft de KNHB besloten dit hockeyseizoen de zaalcompetitie niet door te laten gaan. Wij hebben zelf besloten om de gehele winter het huidige trainingsschema te volgen.”

VMHC Spitsbergen is voornemens om een interne mid-winter-competitie te organiseren voor de jongste jeugd. Voorzitter Marieke Roorda: ,,Het is ons streven per december te starten. Mag blijken dat de regels versoepeld worden voor de sport, dan zullen wij hierover natuurlijk zo snel mogelijk informatie geven.”

KOSTEN Voor de zaalcompetitie (wedstrijden en trainingen) brengt de club normaal zeventig euro in rekening bij de leden. Deze kosten zijn nodig voor het betalen van de trainers en zaalgebruik. Gezien de situatie wordt dit nu niet bij de leden in rekening gebracht. ,,Desalniettemin brengt het organiseren van een interne mid-winter-competitie en het doorzetten van de trainingen wel kosten met zich mee”, aldus Roorda. ,,Kosten voor trainers, scheidsrechters en zaalhuur. Dit seizoen wil VMHC Spitsbergen een bedrag van twintig euro in rekening brengen bij alle leden om deels uit de kosten te komen.”

Normaal moet dit op een Algemene Ledenvergadering besloten worden, alleen de club voelt zich genoodzaakt nu de extra bijdrage te vragen. ,,Een bijdrage dat vijftig euro lager is dan normaal en ervoor zorgt dat we wel kunnen blijven trainen en interne activiteiten kunnen organiseren.”

,,Zoals eerder al aangegeven zitten we ook als club in zwaar weer, maar we houden moed”, sluit de voorzitter af. ,,Blijf sportief en gezond.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 3 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 11 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 12 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45