Afbeelding
Teus Nieboer

Herfsthockeykamp bij Spitsbergen ondanks alle maatregelen een groot succes

Hockey

VEENENDAAL In verband met de coronacrisis mag een hoop niet, maar het Davelaarsport Herfsthockeykamp ging gelukkig voor 113 fanatiekelingen wél door. Al zes jaar lang wordt dit kamp georganiseerd bij VMHC Spitsbergen en dat was deze herfstvakantie niet anders. Dit tweedaagse evenement was een groot succes, vertelt initiatiefnemer Teus Nieboer: ,,Het was echt heel leuk en we hoorden veel positieve reacties.”

door Jeroen van der Veer

Tijdens het laagdrempelige kamp stond plezier voorop en daarbij konden de aanwezige kinderen nog lekker bezig zijn met hun favoriete sport. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mochten twee dagen lang genieten van het hockeyen met leeftijdsgenoten en werden hierbij begeleid door oudere clubgenoten. 

VERLOSSENDE WOORD ,,Toch was het dit jaar wel ontzettend spannend of deze editie wel door kon gaan”, blikt Nieboer terug. ,,Vorige week donderdag kwam het verlossende woord. Zonder deelnemers van andere verenigingen mocht het binnen de club georganiseerd worden. Met zo min mogelijk volwassenen op het terrein beleefden de kinderen geweldige dagen.”

Naast wat begeleiders van de club waren ook toppers Noor en Laz Omrani van hockeyclub Den Bosch aanwezig en liet ook Daan Dekker van Amsterdam zich in Veenendaal zien. ,,Een bekende plek voor deze spelers, want ze zijn al vaker geweest en komen graag terug vanwege de gezellige sfeer.”

STRALEND Op de tweede dag (vrijdag) kregen de kids een clinic met nationaal- en internationaal topkeeper Arek Matuszak, waarbij iedereen zag dat keepen bij VMHC Spitsbergen echt stoer is. ,,Het werden twee fantastische dagen waarbij niet alleen de gezichten straalden, maar het ook stralend weer was. Een mooie bijkomstigheid, want het clubhuis en de kleedkamers bleven dicht. In een tijd waar veel dingen niet kunnen, bedanken wij iedereen voor het vertrouwen om dit kamp door te laten gaan. Hierdoor hebben wij laten zien dat er ook nog veel dingen wél kunnen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02