Quinty van Ingen, Julia Duijst, Jayda Neervoort, Noortje Dekker en Fien Cornelissen. Turnclub P.i.T Lunteren

Van Gent Finaleweken: Turnsucces Cornelissen en Van Ingen op NK in Alkmaar

Gymnastiek Finaleweken

VEENENDAAL Turnster Fien Cornelissen heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap turnen eerste divisie in Alkmaar vier keer eremetaal gewonnen. En ze was niet de enige Veenendaalse met succes op het NK.

Quinty van Ingen bleek de beste van de dag en pakte de kampioenstitel, Cornelissen werd tweede van de wedstrijd maar ontving de eerste prijs voor haar prestaties van het hele seizoen. Met maar liefst zestig punten voorsprong op de tweede plek won ze deze titel en grote beker terecht.

Noortje Dekker had in de aanloop naar deze finale al vervelende knieklachten en ook tijdens de meerkamp zelf kon Dekker niet laten zien wat erin zit. Ze werd zestiende van Nederland. Ook Jayda Neervoort (Junior 3e divisie) mocht in actie komen tijdens de meerkamp. Ze turnde drie toestellen foutloos, maar liet het liggen op balk waardoor ze zeventiende van Nederland werd.

Op zondag kwamen dezelfde turnsters wederom in actie tijdens de toestelfinales waar ze zich tijdens de halve finale voor plaatsten. Dekker en Van Ingen turnden een prima brugoefening, maar dit was niet voldoende voor het podium. Toch mogen zij zich zevende en achtste van Nederland noemen. Neervoort turnde op balk, maar incasseerde een vervelende val. Ze eindigde wel met een flickflack schroef af. Ze werd zesde op dit toestel.

Cornelissen mocht aanvangen op sprong, balk en vloer. Ze startte op vloer waar ze voor het eerst een val incasseerde, ze werd hiermee zevende. Op sprong en balk pakte ze haar revanche en werd hier kampioen dus Cornelissen mocht met vier keer eremetaal, een grote beker en een heel trots gevoel huiswaarts.

Noortje Dekker, Quinty van Ingen en Fien Cornelissen hebben zich bovendien geplaatst voor de extra finales in Ahoy eind juni.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 4 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 6 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 9 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 13 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23