Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij
Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij Manja Moraal

Medailles voor Cornelissen en Van Rabenswaaij

Gymnastiek

VEENENDAAL Turnsters Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij hebben zondag medailles gewonnen bij het het eredivisie Craft turntoernooi in Zoetermeer. Cornelissen won het brons, Van Rabenswaaij nam het brons en zilver mee naar huis.

De Veenendaalse turnsters waren samen met nog vijf turnsters van hun club P.i.T. naar Zoetermeer afgereisd. De jeugd en junior turnsters turnen normaal op een ander niveau mee, maar zijn ingeschreven voor dit toernooi om ervaring op te doen. De eredivisie heeft een hele andere wedstrijdopzet dus dat was even wennen, maar dit deden ze knap. Ook de eisen zijn anders dus de oefeningen werden wat aangepast en er werden voor het eerst nieuwe elementen laten zien.

Fien Cornelissen deed mee in de Junior categorie. Zij had wel wat moeite met schakelen naar deze andere wedstrijdopzet. De piek van een mooie oefening lag steeds bij het inturnen in plaats van bij de wedstrijdoefening. Ze herpakte zich echter knap door een sterke vloeroefening neer te zetten waar ze het brons voor verdiende.

Tussen het geweld van de senioren stond ook Marit van Rabenswaaij haar ‘mannetje’ na een langdurige voetblessure. Op sprong turnde ze zich naar het zilver met een huizenhoge yurchenko schroef en een tsukahara gestrekt. Ook op de andere toestellen turnt Marit inmiddels een pittig programma. Op brug pakte dit deze keer iets minder uit, maar balk en vloer gingen naar behoren. Een ontzettende verrassing was het toen Marit brons mocht ophalen voor haar meerkamp. 

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 10 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 16 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23