Amain

Amain danst zich naar 18 podiumplekken: ‘Wij hebben weer genoten van al onze dansers’

Gymnastiek

VEENENDAAL Zaterdag heeft Amain haar derde danswedstrijd van het seizoen gedanst bij DanceStars in Assen. Het was een succesvolle wedstrijd voor de Veenendalers, 18 van de 26 dansen vielen in de prijzen. De wedstrijd bestond uit verschillende blokken, er werd negen keer goud, vijf keer zilver en viermaal brons behaald.

EERSTE BLOK Docente Anouk van Zetten vertelt over hoe de dag is verlopen. ,,In het eerste blok zaten onze twee jongste teams, Amain Shimmer bestaande uit 12 meiden en Amain Stars bestaande uit 11 meiden en een jongen. Amain Shimmer heeft een mooie derde plek behaald in de categorie U13 open beginner en een mooie vierde plek behaald in de categorie U13 modern/jazz beginner. Amain Stars heeft twee keer een eerste plek mee naar huis genomen in de categorie open U13 Beginner en modernjazz U13 Novice.’’

SOLO EN DUO Amain heeft ook solo en duo dansers, tijdens de wedstrijd behaalde Sepp een mooie eerste plek in de categorie solo modernjazz U13 beginner en Emilie haalde in dezelfde categorie een vierde plek. In de categorie open U13 beginner haalde Noa een eerste plek en Merle een tweede plek. Het duo Mirthe en Bo haalde in de categorie U13 duo modernjazz beginner een derde plek.

Van Zetten zag in het tweede blok Amain Sparkle in actie komen. ,,We gingen door naar het tweede blok en daar kwam Amain Sparkle in actie, en wat hebben die geknald! Ze werden tweemaal eerste in de categorie modernjazz U15 novice en categorie open U15 intermediate. Ook in dit blok hadden we solo’s en duo’s. In de solo open U15 beginner haalde Vlinder een tweede plek en Indi een derde plek. In de categorie Solo modernjazz U15 beginner haalde Maud een derde plek en Anne-Roos een achtste plek. In de duo/trio categorie Open All levels stonden onze jongste dansers Tessa, Kim en Guusje van 9 en 10 jaar tegen oudere meiden en daar behaalden ze een prachtige tweede plek. In de categorie duo modernjazz U15 novice haalde Maud en Anne-roos een eerste plek. Indi en Vlinder behaalden een tweede plek.’’

DERDE BLOK Vervolgens kwam Amain Shine als team in actie. Ze behaalden in de categorie modernjazz U18 beginner een fantastische eerste plek en in de categorie open U18 All levels een vierde plek. In dit blok haalde Puck met haar solo een mooie vijfde plek in een caterogie U18 modernjazz beginner met maar liefst 13 deelnemers. Britt nam weer goud mee naar huis in de categorie open O15 intermediate.

LAATSTE BLOK In het laatste blok was het de beurt aan Amain Sky, na de laatste wedstrijd van 26 november besloot  Sky om een nieuwe showdans te maken en deze tijdens de wedstrijd te laten zien aan de jury. ,,Ze hebben deze dans in drie uur aangeleerd en 1,5 uur gecleand. Toen was het al tijd om de dans aan de jury te laten zien in de categorie O18 open intermediate. Ze behaalde een hele mooie tweede plek. Wij zijn erg trots op deze meiden dat ze dit gepresenteerd hebben in zo’n korte trainingsperiode. Ze werden ook nog zesde in hun moderne dans in de categorie O18 modernjazz novice.’’

In de categorie solo modernjazz O18 beginner/novice kwam Amber in actie en behaalde een zesde plek. In de duo categorie modernjazz O18 beginner/novice haalde Lisa en Anouk een vierde plek. ,,Met blok 4 sloten wij de dag af en namen negen keer goud, vijf keer zilver en vier keer brons mee terug naar Veenendaal. Wij hebben weer genoten van al onze dansers. We gaan nu weer trainen richting onze laatste wedstrijd op 26 februari in Oss. Dat is de laatste voorbereiding op het NK en EK’’, sluit van Zetten af.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 1 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 3 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 6 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 10 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 12 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 14 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren