Fien Cornelissen
Fien Cornelissen Manja Moraal

Sportgala Veenendaal: Fien Cornelissen presteert individueel en met het team

Gymnastiek

VEENENDAAL Fien Cornelissen turnt bij de vereniging PiT in Lunteren. In 2022 gingen niet alle wedstrijden door, maar er waren voldoende wedstrijden voor de Veenendaalse om zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. Met het team werden eerste plaatsen gehaald in Eelde en Alkmaar, terwijl Fien individueel een derde plaats scoorde in ’s-Gravenhage. Fien won de halve finale in Purmerend, zodat de finales waren bereikt. Ook met het team mocht ze de finale turnen. De groep werd derde van Nederland.

Over haar individuele finale vertelt Fien: ,,De individuele finales waren in Waalwijk, waar ik door een grote fout op balk achtste werd. Ik plaatste me wel voor drie toestelfinales in Ahoy Rotterdam. Turnen in Ahoy is wel heel speciaal. Ik won op vloer en op brug, terwijl ik op sprong vierde werd.”

,,Ik train bijna zestien uur per week. Bovendien volg ik de havo op het CLV. Op school wordt fijn meegedacht en heb ik Maatwerk. Inmiddels is het nieuwe seizoen (2022-2023) begonnen. We hebben met het team de eerste kwalificatiewedstrijd in Dalen gewonnen. In Zierikzee ben ik individueel eerste geworden, zodat ik  me heb geplaatst voor de halve finale.”

Over haar doelen en ambitie zegt Fien: ,,Mijn doel is om me weer plaatsen met het team en individueel voor de NK-finales. Daar willen we goed presteren en mooie oefeningen laten zien. Mijn droom is ooit een WK te turnen. Als dat lukt zou de ultieme droom natuurlijk de Olympische Spelen zijn.”

Zaterdag 7 januari 2023 wordt het Sportgala Veenendaal gehouden. Tijdens een avondvullend programma in De Basiliek wordt bekend welke sporters, ploegen en trainers er met de prijzen vandoor gaan. Op deze website en in De Rijnpost presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl de komende dagen alle genomineerden.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 6 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 11 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 15 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23