Afbeelding
Ted Walker Fotografie

Sportgala Veenendaal: Annelies van Dijk werd drie keer Nederlands Kampioen

Gymnastiek

VEENENDAAL Annelies van Dijk turnt al vanaf haar zesde levensjaar. Ze begon bij de Veenendaalse club Sparta, maakte de overstap naar Exalto Sport Lunteren en sinds een paar jaar komt ze uit voor Turnschool Rijssen, met name voor het onderdeel groepsspringen. 

Met Turnschool Rijssen werd Van Dijk in maart op verschillende onderdelen driemaal Nederlands Kampioen. Bovendien kon ze meedoen aan het Europees Kampioenschap Teamgym in Luxemburg, wat een negende plaats opleverde. Nu traint ze nog eenmaal per week in Rijssen. 

De resterende tijd verdeelt Van Dijk aan drie andere sportieve activiteiten: ten eerste haar studie (ALO) aan de HAN in Nijmegen; ten tweede geeft ze turntrainingen bij haar oude vereniging Sparta en ten derde: haar nieuwe uitdaging skeleton. Deze sport is door Kimberley Bos (ook ooit turnster) op de wintersportkaart gezet. ,,Het trampoline springen zit ook nog steeds in mijn hart en daar stop ik ook niet mee, maar nu de winter eraan komt wil ik ontdekken wat mijn mogelijkheden zijn. Na het skeleton wedstrijdseizoen pak ik het trampolinespringen weer op.’’ 

Sinds deze winter komt Van Dijk uit voor Team NewCold. Voor de Olympische periode tot en met de Spelen in Milaan en Cortina d’Ampezzo in 2026 zitten in dit team jonge skeleton- en bobsleetalenten, maar ook bijvoorbeeld de Olympische medaillewinnares Kimberley Bos.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 12 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 18 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 21 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23