Afbeelding
@tedxmedia

Badmintonclinic Selena Piek en Robin Tabeling in Veenendaal: ‘Plezier is het aller belangrijkste’

Badminton

VEENENDAAL Hoog bezoek zaterdag in Sporthal Oost. In het kader van het 40-jarig bestaan van Wijksportvereniging Dragonder Noord kwamen Selena Piek en Robin Tabeling een badmintonclinic geven voor de jeugd van de Veenendaalse club.

Selena Piek is meervoudig Nederlands Kampioen, heeft diverse medailles gehaald tijdens Europese kampioenschappen en heeft twee keer eerder deelgenomen aan de Olympische Spelen. Afgelopen januari stond zij, samen met haar gemend dubbelspel partner Robin Tabeling, op de tiende plaats op de wereldranglijst in het gemengd dubbel en zijn zij dan ook volop in de race om deelname aan de Olympische Spelen (2024 in Parijs) af te dwingen.

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Ted Walker

,,Met deze clinic konden we vertellen en laten zien wat wij dagelijks doen op Papendal, wat het inhoudt om professioneel badmintonspeler te zijn", vertelt Piek. Maar ook kregen de kinderen tips van de twee topspelers. ,,Het belangrijkste is om de shuttle gewoon vaak terug te slaan", zegt Tabeling. ,,Dat klinkt heel logisch, maar de focus ligt vaak op punten maken. Terwijl de foutmarge heel groot is."

Piek vult aan: ,,Plezier is het aller belangrijkste, zeker voor de jeugd. Die moeten niet bezig zijn met winnen of verliezen, maar gewoon lekker enthousiast bezig zijn. Dat is de basis."

(de tekst gaat onder de foto verder)


Selena Piek tijdens de demonstratietraining. @tedxmedia

En enthousiast bezig zijn, dat konden de kinderen zaterdag wel in Sporthal Oost. Nadat Piek en Tabeling hun verhaal verteld hadden en hadden laten zien wat hun eerste oefening elke dag is, gingen de jeugdspelers de baan op om deze oefening ook uit te gaan voeren waarbij Selena en Robin bij iedereen kwamen kijken of de oefening goed werd uitgevoerd en eventueel extra aanwijzingen en tips te geven. ,,Er werden vervolgens nog een paar oefeningen uitgelegd en uitgevoerd door alle kinderen waarbij het fantastisch was het om de interactie te zien groeien tussen Selena, Robin en de jeugdspelers", aldus WSV Dragonder Noord.

Vervolgens werden er door Piek en Tabeling nog een aantal multi-shuttle oefeningen gedemonstreerd. Dit zijn oefeningen waarbij de ene speler achter elkaar een x-aantal shuttles op de ander afvuurt en deze speler de shuttles moet zien te verwerken. Ook hier mochten een aantal kinderen ondervinden hoe het was om zoveel shuttles achter elkaar op zich afgevuurd te krijgen door Selena of Robin. Als laatste werden er korte partijtjes gespeeld waarbij Selena en Robin bij iedereen een aantal punten mee kwamen spelen.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Kinderen bekijken de oefening van Tabeling en Piek. - @tedxmedia

Na afloop werd er natuurlijk even een groepsfoto gemaakt. De kinderen hadden vervolgens genoeg tijd om Selena Piek en Robin Tabeling het hemd van het lijf te vragen en er werd gretig gebruik gemaakt van het verzamelen van handtekeningen op shirts, schoenen, tassen en bidons. ,,De kinderen hebben een leuke dag gehad, konden al hun vragen stellen en hebben veel geleerd. Het was een geweldige ervaring", aldus Tycho Hage van WSV Dragonder Noord. En daarmee een mooie start van het 40-jarig jubileum van de vereniging.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 44 minuten geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 7 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 9 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45