Mika in het midden. Ralph helemaal links Pavert

Sportgala Veenendaal: Mika van de Pavert verbaast zich met zijn eigen resultaten

Autosport

VEENENDAAL Karter Mika van de Pavert werd in januari 2022 bij het vorige Sportgala Veenendaal gekozen tot sporttalent bij de jongens. Dit jaar kwam hij in een hogere klasse uit, en opnieuw heeft hij een nominatie voor het Sportgala te pakken.

,,De resultaten waren dit jaar beter dan verwacht. Ik debuteerde als 13-jarige coureur in een klasse waarin snelheden hoger liggen, karts sneller zijn en coureurs soms al 15 jaar zijn. Toch won ik al races in Kerpen, Berghem en Spa.”

Als nieuwkomer in zijn klasse kwam Van de Pavert in aanmerking voor het zogenoemde rookie-klassement, waarin hij tweede werd. In het klassement om het Nederlands Kampioenschap werd Mika derde, terwijl hij in de strijd om het Belgisch kampioenschap vijfde werd. Bovendien scoorde hij in verschillende Europese wedstrijden podiumplaatsen. Voor deelname aan het WK Karten kwam Van de Pavert één punt tekort.

De Veenendaalse karter kwam in verschillende competities uit. ,,Ik reed onder meer de BNL-Karting Series in België en Nederland, is de Belgium Max Challenge en de Rotax Max Euro Trophy. Ook kennen we een Nederlands Kampioenschap. Alles met elkaar rijden we zeker 25 races per jaar. We racen vooral in Nederland en België, maar voor de Euro Trophy komen we ook in Frankrijk en Duitsland.”

Mika traint iedere zondag op een kartbaan in Nederland, Duitsland of België. Hij rijdt op een trainingsdag gemiddeld 250 rondjes, ongeveer 270 km. Ook traint hij in de sportschool Healtclub Veenendaal. Bovendien volgt hij twee keer per week de voetbaltraining bij VRC 14-1, waar hij op zaterdag een voetbalwedstrijd speelt.

Het doel voor 2023 is weer een ticket voor het WK. Daarvoor rijdt de Veenendaler het Nederlands kampioenschap, het Belgisch kampioenschap en diverse Europese wedstrijden.

Zaterdag 7 januari 2023 wordt het Sportgala Veenendaal gehouden. Tijdens een avondvullend programma in De Basiliek wordt bekend welke sporters, ploegen en trainers er met de prijzen vandoor gaan. Op deze website en in De Rijnpost presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl de komende dagen alle genomineerden.

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 17 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30