Archieffoto
Archieffoto Ben van de Pavert

Ralph van de Pavert doet mee met ‘de grote mannen’: ‘Ik heb het wel goed gedaan’

Autosport

VEENENDAAL Vorige week reed Ralph van de Pavert zijn laatste kart wedstrijd in het junioren klassement tijdens het Belgische Kampioenschap. In de RACB Rotax Max Challenge eindigde hij op plek vijf in het eindklassement. Zondag mocht hij zich opmaken voor zijn eerste race bij de senioren en dat deed hij naar behoren.

Door Job Boers

Op het Europees Kampioenschap in Genk werd het kart talent elfde op de Rotax Max Golden Trophy. In de elf rondes die de Veenendaler reed zat hij tijdens de snelste ronde dichtbij de nummer 1 van het weekend. hij was dus redelijk tevreden met zijn debuut. ,,Het ging op zich wel goed, ik kon me goed staande houden in de races en dat is fijn. In de laatste rondes maakte ik mezelf een beetje gek en dat was niet bevorderend voor mijn prestaties. Uiteindelijk zat ik tijdens mijn snelste ronde op drie tiende van de nummer 1. Voor mijn eerste raceweekend, heb ik het dus wel goed gedaan, al zeg ik het zelf’’, sluit de talentvolle kartcoureur af die in december beter weet hoe zijn senioren seizoen er uit komt te zien.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 7 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02