Ralph van de Pavert
Ralph van de Pavert Familie van de Pavert

Broers van de Pavert gematigd tevreden over race op Belgisch Kampioenschap: ‘Je wilt altijd zo hoog mogelijk eindigen’

Autosport

VEENENDAAL De broers Mika en Ralph van de Pavert maakten zich vandaag op voor de RACB Rotax Max Challenge in het Belgische Kampioenschap karten. Ralph kon in het eindklassement nog op de derde plek op het podium komen. Door de race van vanmiddag eindigde hij uiteindelijk op plek vijf. In de kwalificatie ronde voor vandaag was hij 14e geworden en in de kwalificatie heats ging hij van plek 14 naar plek 8. In de finale eindigde hij als achtste met de snelste rondetijd.

Door Job Boers

Ralph is niet geheel ontevreden over de race. ,,In de pre-finale en in de finale worden de punten verdeeld voor het kampioenschap. In de pre-finale was er veel pech, terwijl ik op de vierde plek reed en op plek acht moest starten. Ik kreeg ook nog 10 seconden straftijd voor iets wat eigenlijk een race incident was waardoor ik in de finale als 22e moest starten’’, aldus Ralph die op het NK in Berghem nog derde werd.

Voorafgaand aan het weekend gaf Ralph aan dat hij nog derde kon worden in het algehele klassement van het Belgische Kampioenschap, met een uiteindelijk vijfde plek is hij dan ook gematigd tevreden. ,,Het is niet heel erg slecht, maar je hoopt natuurlijk altijd op een zo hoog mogelijke klassering. Ik moet nu in voorbereiding gaan op het rijden in een hogere klasse. Vanaf volgende week mag ik bij de senioren rijden en dat is natuurlijk een flinke stap omhoog. Ik kijk ernaar uit, al weet ik ook dat het aanpoten wordt’’, aldus Ralph die zijn broertje Mika zesde zag worden.

Voor Mika ging de race niet zoals hij had gehoopt. ,,Ik reed in verschillende gedeeltes best wel goed maar ik had in de eerste heat behoorlijk pech. Iemand anders botste veel op me in en bleef maar ‘duwen’. Door die domme acties heb ik veel tijd verloren waardoor ik niet meer mee kon met de rest. Dat ik uiteindelijk zesde ben geworden, is oké maar niet waar ik op had gehoopt’’, sluit Mika af, die vorig jaar tweede op het NK karten werd.

Ralph rijdt vanaf volgende week bij de senioren, waar hij voor de Golden Trophy moet racen. ,,Het is een extra wedstrijd ter kwalificatie voor het EK waar 71 inschrijvingen voor zijn en waar uiteindelijk maar 36 doorgaan naar de finale. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat, maar met alle hulp die ik krijg van onder mijn vader en van mijn sponsor Apps & Us Consultancy uit Veenendaal, gaat het helemaal goed komen’’, sluit de oudste broer af.

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 4 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 6 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51