privé archief

Mika van de Pavert tweede op NK karten

Autosport

VEENENDAAL Mika van de Pavert mag zich vice-kampioen van Nederland noemen. Afgelopen weekend bereikte hij deze prestatie tijdens de achtste (en laatste) wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Karten.

Van de Pavert had voorafgaand aan de wedstrijd nog alle kans om kampioen te worden, ondanks zijn pech in de voorlaatste wedstrijd. Na de vrije training mocht de jonge Veenendaler starten op P3.

In de prefinale reed hij lange tijd aan kop, maar werd hij uiteindelijk derde. Ook in de finale werd Van de Pavert derde na enige tijd op kop te hebben gereden. Toen alle resultaten werden opgeteld bleek dat Van de Pavert op de ranglijst als tweede was geëindigd in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

Oudere broer Ralph van de Pavert had moeite op de natte baan in Genk. Na een mindere kwalificatie reed Ralph zijn kart naar een 10e plek in de prefinale. De finale begon goed direct naar plek 7 waarna een teamgenoot hem helaas op de bumper raakte en Ralph terug viel. Daardoor eindigde hij als vijftiende. In de einduitslag van het gehele NK noteerde Ralph de zevende plaats.

Mika van de Pavert gaat zich nu voorbereiden op het WK in Bahrein.

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 20 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag gisteren
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30