Mika van de Paver gaat namens Nederland naar Behrein.
Mika van de Paver gaat namens Nederland naar Behrein. Michael Melis

Veenendaals racetalent Mika van de Pavert naar Bahrein

Autosport

VEENENDAAL Mika van de Pavert uit Veenendaal is er afgelopen weekend in geslaagd om zich te plaatsen voor het WK karten in Bahrein.

Het was een belangrijk weekend voor kartend Nederland. Op zaterdag stond de prefinale op het programma terwijl op zondag de finale van het NK werd verreden. Er waren nog drie jonge coureurs in de strijd voor de Rotax Grand Finals WK in Bahrein. Onder hen was ook de Veenendaler Mika van de Pavert.

Op zaterdag plaatste Van de Pavert zich redelijk eenvoudig voor de prefinale. Vanaf de vijfde startplaats klom hij op naar P1 en kon hij zich gaan richten op de finale die op zondag verreden zou worden.

De zondag was minder eenvoudig dan de race op zaterdag, al zat dat voornamelijk in technische problemen. In de opwarmronde van de prefinale bleek een mechanische pech op te treden waardoor Van de Paver niet verder kon. Alsof dat nog niet genoeg was, ging het in de finale wederom mis. Op precies hetzelfde stuk, trad hetzelfde probleem op en kwam Van de Pavert stil te staan. ,,Hartverscheurend om dit mee te maken”, verzucht vader Ben van de Paver. ,,Twee keer uitvallen op één dag. Dat is nog nooit gebeurd en dan nu uitgerekend op zo’n belangrijk moment.”

Uiteindelijk bleek Mika van de Paver toch genoeg punten te hebben om het zo gewenste ticket naar Bahrein te bemachtigen. ,,Met nog één wedstrijd te gaan over twee weken wordt het moeilijk om het Nederlands kampioenschap te bemachtigen. Door de mechanische problemen heeft Mika daar waarschijnlijk niet genoeg punten voor. Maar zoals we afgelopen weekend hebben kunnen zien: alles is mogelijk”, aldus vader Van de Pavert.

Het belangrijkste is dat Mika van de Pavert zich heeft weten te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Bahrein. Daar mag hij Nederland vertegenwoordigen in de Rotax minimax klasse 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 45 minuten geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 2 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 4 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 7 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00