Afbeelding
Sasha Ushakova

Schuiteman Valley Run klaar voor herstart: ‘We willen de mooiste loop van de regio organiseren’

Atletiek

VEENENDAAL De zesde editie van de Schuiteman Valley Run vindt op zaterdag 24 juni weer plaats in Veenendaal. In samenwerking met Sportservice Veenendaal en hoofdsponsor Schuiteman wordt de organisatie voortgezet nadat eerder werd aangekondigd dat de run zou stoppen. Organisator Christiaan van Hardeveld en Gert de Fluiter van Schuiteman zijn erg enthousiast over de loop. ,,We zijn erg blij dat we gezamenlijk een nieuwe editie hebben gerealiseerd. We kijken er naar uit om de mooiste loop van de regio weer te laten plaatsvinden’’, aldus van Hardeveld.

door Job Boers

De run is in 2016 ontstaan bij Tafelronde 92, bedacht door Christiaan van Hardeveld en Rick Westerhof. Ze wilden een laagdrempelig evenement organiseren met een maatschappelijke waarde waardoor de opbrengst bestemd was voor het goede doel. Het evenement is in de loop der jaren verder uitgebouwd samen met kartrekkers Johan van Amerongen, Ariën Roelofsen, Gert van Grootheest en Ralf Verschuur.

ZONDE OM TE STOPPEN

De organisatoren hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe editie, Van Hardeveld legt uit hoe het proces is gegaan. ,,Mede vanwege onze agenda’s vroegen we ons af wat de houdbaarheidsdatum was. Daarnaast wilden we de Tafelronde de ruimte geven voor nieuwe initiatieven. We dachten dat het een goede beslissing was, totdat we na afloop van de laatste editie elkaar aankeken. Het gevoel dat het zonde was om definitief te stoppen overheerste’’, aldus Van Hardeveld.

(de tekst gaat onder de foto verder)


De start van de run - Sasha Ushakova

Volgens Van Hardeveld belde Gert de Fluiter om een voortzetting te bespreken. Na gesprekken met Ate de Brouwer en Harm-Jan Ginkel van Sportservice Veenendaal bleek een samenwerking tot de mogelijkheden te behoren en werd alles in het werk gezet om het evenement voort te zetten

TOEGEVOEGDE WAARDE

De Fluiter loopt wekelijks een hardloopronde en doet dit jaar weer mee op de 10km. Hij is erg content met de voortzetting daar hij het belang en de meerwaarde ziet van de sportieve loop. Hij is blij dat Schuiteman een bijdrage kan leveren. 

,,Vanuit Schuiteman vinden we beweging en gezondheid belangrijk. Als organisatie zien we de maatschappelijke relevantie en de toegevoegde waarde van een sportief evenement. Acht jaar geleden waren er nog weinig hardloopwedstrijden in Veenendaal en naast het gezondheidsaspect willen we iets teruggeven aan Veenendaal en de regio. We hebben de afgelopen jaren met plezier bijgedragen aan de Valley Run. Nadat ik Sportservice Veenendaal benaderde, werd duidelijk dat het een wederzijdse wens was om de mogelijkheden te bespreken. We zijn dan ook erg enthousiast om voor jong en oud een fijne wedstrijd te organiseren die voldoet aan ieders wensen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we gezamenlijk deze beslissing hebben genomen.’’

ATLEET STAAT CENTRAAL

Rondom winkelcentrum de Ellekoot wordt de Kids Run gehouden, de 5km run gaat via de Slaperdijk over Landgoed Prattenburg door de Utrechtse Heuvelrug en de uitdagende 10km gaat over een deels onverhard parcours via de Dwarsweg in Overberg en langs het Egelmeer door de Utrechtse Heuvelrug. Volgens Van Hardeveld staat de atleet centraal. Naast de beschikking over een EHBO, kleedruimte, een bewaakte garderobe en een mooie medaille als aandenken, worden deelnemers ook tijdens de run ondersteund om de wedstrijd zo goed mogelijk te lopen.

,,We hebben de afgelopen periode elke twee weken overleg gehad om alles tot in de puntjes te regelen. We willen de mooiste loop van de regio organiseren en de loper ontzorgen. We streven naar perfectie om de atleet te ondersteunen waar nodig. We hebben diverse drinkposten, we delen fruit uit, er zijn massages voor én na de loop, het startnummer is direct het ophaalbewijs bij de garderobe en na afloop hebben we livemuziek op de Ellekoot. We zijn ook blij dat we een Kids Run organiseren. We streven naar 1000 deelnemers, het gaat een schitterende dag worden waarbij ik dankbaar ben voor iedereen die zich inzet voor de Schuiteman Valley Run. Zonder de hulp van de vele vrijwilligers zouden we de run niet kunnen organiseren.’’

(de tekst gaat onder de foto verder)


De hulp van de vrijwilligers wordt gewaardeerd  - Sasha Ushakova

VOORBEREIDING

Voor de deelnemers geven enkele hardlooptrainers trainingen voor startersgroepen. Zo biedt VAV dit jaar speciaal voor de Schuiteman Valley Run een opstartcursus om goed voorbereid aan de start te staan op 24 juni. 

Het tarief voor de Kids Run is 5 euro en de deelnamekosten voor de 5 en 10 kilometer zijn 12,50 euro. Meer informatie over de Schuiteman Valley Run is hier te vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 11 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 14 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 17 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05