Bruggenloop Rotterdam
Bruggenloop Rotterdam Bart Hoogveld

Veenendalers bij Bruggenloop Rotterdam: ‘Ik heb nu alvast de Rotterdamse sfeer geproefd en de Erasmusbrug gevoeld’

Atletiek

VEENENDAAL Afgelopen weekend was de Bruggenloop in Rotterdam waar vijf Veenendalers aan mee deden. Duizenden deelnemers trotseerden rond zonsondergang in een winterse setting de klassieke vijftien kilometer over zes iconische Rotterdamse bruggen om uiteindelijk in het donker terug te keren bij De Kuip. Tijdens de winterse loop werd ook het stadshart van Rotterdam ontdekt.

Veenendaler Christiaan van Capelleveen liep de 15km in 01:05:14 nadat hij in november op de Zevenheuvelenloop ruim vier minuten sneller was. Hij had een lastige start en verloor daar tijd mee. Hij behaalde alsnog een hele mooie 679e plek van de 10.372 deelnemers. ,,Nee ik was zeker niet tevreden. Ik stond achterin mijn startwave en daardoor moest ik, na het startschot, zigzaggend naar voren proberen te lopen. Dat werd geen succes en daardoor kon ik niet mijn eigen tempo lopen. Mijn streeftijd was onder het uur te lopen maar dat is dus niet gelukt. Het is weer een les voor de volgende keer om eerder in het startvak te staan.’’

Van Capelleveen doet op 8 januari mee aan de Brink tot Brinkloop in Deventer en merkte verschillende dingen op tijdens de Bruggenloop in Rotterdam. ,,De sfeer was wel leuk, er stonden veel mensen langs de kant. Op veel delen was het parcours wel erg smal door de vele fietspaden. Ik ben wel wat anders gewend van de loopstad Rotterdam’’, aldus de atleet.

Johan van den Brink liep in Rotterdam 01:34:21, hij beaamt wat van Capelleveen zegt over het smalle parcours en ondanks hij zijn streeftijd niet haalde, kijkt hij wel met tevredenheid terug op de loop. ,,Ja, ik heb lekker gelopen ondanks dat ik wakker werd met een pijnlijke onderrug. De sfeer in Rotterdam was super met allemaal groene lampjes en veel muziek langs de route. Het was wel erg druk op het parcours, dus inhalen was niet echt makkelijk en soms onmogelijk. Mijn streeftijd was rond de 1:30, vooral na de start was het te druk om 6 km/u te halen, dus daar kwam ik een paar minuten bovenuit’’, vertelt van den Brink.

Hij kijkt ook alvast uit naar volgend jaar. ,,Ik train nu twee á drie keer per week en ik ben van plan om volgend jaar de Asselronde te doen (25km) en misschien de Achtkastelenloop in Vorden (30km). In april wil ik de marathon van Rotterdam lopen. Daarom heb ik nu alvast de Rotterdamse sfeer geproefd en de Erasmusbrug gevoeld’’, sluit de langeafstandsloper gescherend af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02