Afbeelding
FinalLap

FinalLap krijgt 2022-editie: ‘Het enthousiasme is er nog altijd’

Atletiek

VEENENDAAL FinalLap krijgt een 2022-editie. Na het succes van vorige jaren is besloten deze hardlooptraditie voort te zetten.

Dat laten initiatiefnemers Johim Ariesen (ex prof-wielrenner) en Elbert Nieboer (fysiotherapeut in Veenendaal) weten. Zij bedachten in coronatijd FinalLap 2020. Er was op sportgebied weinig te doen en via Strava organiseerden zij tussen Kerst en Oud & Nieuw een hardloopwedstrijd ‘rondje Defensieweg’.

Het begon als een spontaan idee tussen de twee en voor ze het wisten organiseerden ze een hardloopwedstrijd via Strava. ,,Het bleek een ontzettend groot succes”, zegt Nieboer. ,,Honderden lopers uit heel Nederland, en vorig jaar zelfs buitenland, meldden zich aan en de online strijd was geboren. Doordat alles online bijgehouden wordt werkt het verbindend en motiverend.”

ENTHOUSIASME De wedstrijd wordt via Strava tijdens de feestdagen (van 25 tot en met 31 december) gelopen en men mag dus zelf bepalen wanneer de hardloopschoenen gepakt worden. Ook kan het rondje zo vaak gelopen worden als men maar wil.

,,Je kunt wel zeggen dat dit in coronatijd geboren evenement uniek in Nederland is”, vervolgt Nieboer. ,,Nu corona voorbij is was er enige twijfel of het enthousiasme bij de lopers net zo groot zou zijn als vorige jaren. Daarnaast kost de organisatie best veel tijd. Maar we kregen zoveel enthousiaste vragen dat we het niet kunnen laten om het nog iets groter op te zetten.”

Deelname aan het evenement is gratis. ,,We hopen met z’n allen het jaar sportief af te sluiten op het mooiste hardlooprondje van Nederland!”

MEEDOEN Het enige wat je hoeft te doen is lid te worden van de Strava Club: FinalLap2022. En volg @FinalLap2021 op Instagram of Facebook om de ontwikkelingen in de gaten te houden.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 50 minuten geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 6 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 9 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren