Lucas Goené uiterst rechts
Lucas Goené uiterst rechts Lariu Enactre Photography

Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’

Atletiek

VEENENDAAL Triatleet Lucas Goené kwam zondag uit op het NK Cross in het Stadsbos van Tilburg. Hij liep de 10km in een goede tijd van 35:40 al had hij vooraf een andere tijd voor ogen. De wedstrijd, georganiseerd door Stichting Internationale Warandeloop Tilburg, ging niet vlekkeloos voor de 21-jarige Veenendaler die zowel nationaal als internationaal aan de weg timmert.

Goené gaf vooraf aan dat hij er veel zin in had nadat hij in de zomer tijdens een training zijn sleutelbeen had gebroken en vervolgens niet aan de trainingsuren en wedstrijden kon komen zoals hij wilde. Dat hij er zin in had zondag bleek ook aan het begin van de race aangezien hij voorop liep. Het lukte het hem niet om het de volledige race vol te houden. ,,Ik begon sterk met de kopstart. Na 500m heb ik mijn eigen tempo opgezocht en mensen over me heen laten komen. Daarna was ik onderweg naar een goede klassering.’’

De triatleet die voor landskampioen VZC tijdens wedstrijden in Almere en Rotterdam in actie kwam vertelt over zijn race van gister. ,,Het was me een wedstrijdje wel, die tijd die ik gelopen heb zegt bij cross ‘gelukkig’ niet zo veel. Ik had voor de wedstrijd wat getest met voeding, maar dat is helaas niet goed gebleken. Na mijn sterke begin en de weg richting een goede klassering ging het al redelijk snel minder. Ik kreeg na 2.5km last van mijn maag en ik werd misselijk. Doordat de misselijkheid ook niet meer wegtrok, lukte het niet om de tijd te lopen die ik voor ogen had. Mijn uitslag én mijn tijd waren matig. Het is zonde maar ik heb er weer van geleerd’’, sluit Goené af. 

De fanatieke sporter zag door de sleutelbeen blessure dat zijn wedstrijdplanning er anders uit kwam te zien. Hierdoor ligt zijn focus in de wintermaanden op fit worden en deelnames aan hardloopwedstrijden om zodoende weer kilometers in de benen te krijgen en wedstrijdritme op te doen.

Op 9 januari doet Goené mee aan de halve marathon van Egmond.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 16 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 21 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 gisteren
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30