@tedxmedia

De Merino’s domineert in streekderby: Persoonlijke groei met een vleugje arrogantie

VEENENDAAL Persoonlijke groei met een vleugje arrogantie. De Merino’s kan weer met vertrouwen in de spiegel kijken nu het team zijn winnende reeks van voor de winterstop weet door te zetten. Vandaag speelde het een streekderby tegen de nummer drie, Lunteren. Een wedstrijd waarin de vrije man gevonden werd maar de doelpunten op zich lieten wachten. In de laatste twintig minuten beslisten de Veenendalers de wedstrijd. ,,We hebben gedomineerd’’, aldus speler Pepijn van der Wissel.

door Siem van Eck

,,Het voelt heel goed. Het is verdiend, we hebben de wedstrijd gedomineerd. Tijdens de eerste helft was het wachten op de 1-0. Lunteren speelde een mindere wedstrijd, waar wij juist kansen zagen. De tweede helft moesten we er toch een scheutje bij doen, wilden we de bovenliggende partij blijven. Dat hebben we in de laatste twintig minuten goed opgepakt.’’

TAAIE PLOEG

Het was helemaal niet gek wat De Merino’s vandaag op de mat legde. Het team vond de vrije man en creëerde vanaf minuut één zijn kansen. Het was echter Lunteren dat zich een stukken minder gemakkelijk van de bal af liet zetten. Lunteren was gewaarschuwd toen Niek van Mourik op het nippertje de bal over de lat heen kopte. De thuisploeg was niet zuiver genoeg aan de bal om de score naar zich toe te trekken. ,,We wonnen de wedstrijd vandaag redelijk laat, maar dat geeft juist een extra lekker gevoel’’, vertelt speler Ariën Bakkenes. ,,We wisten dat Lunteren een redelijk taaie ploeg zou zijn. Ze staan niet voor niets zo hoog. Ze hebben niet heel veel goede voetballers, maar wel een sterk collectief. Het is een ploeg die hard wil werken dus we wisten dat het een lastige pot zou worden. In de rust stonden we nog op 0-0, al speelden we goed en moesten we hierop voortborduren.’’

(tekst gaat verder onder de foto)

Balletje over de lat- @tedxmedia

BEHEERST

In de extra tijd van de eerste helft kroop Lunteren door het oog van de naald. De bal schoot langs de doellijn richting de achterlijn. Daar was dé kans op de 1-0. In de 63e minuut was Lunteren het twijfelen van De Merino’s zat. Het team brak uit en scoorde de 0-1. De Veenendalers reageerden echter direct en niet veel later was het Bakkenes met een voorzet op de binnenkant paal. Die kaatste terug, waarop Melvin van de Haar de bal binnen kon tikken. Lunteren was zichtbaar geïrriteerd, al bleef De Merino’s kalm. ,,Ons team kan er ook wat van’’, lacht Van der Wissel. ,,Ik ga geen namen noemen maar we hebben er een aantal bij zitten die ook ontzettend kunnen gaan schelden. Dat verspreidt zich dan snel door het hele team. Vandaag gebeurde dat niet en dat kwam mede doordat we gecontroleerd en beheerst begonnen. Juist dan kunnen we de rust behouden, omdat we dan een ankerpunt hebben waar we op terug kunnen vallen. Er ligt een basis, waarmee we domineren tijdens de wedstrijd.’’

Pepijn van der Wissel in actie - @tedxmedia

RUST BEWAREN

De 2-1 viel nadat de keeper van Lunteren eerst de bal drie keer van richting veranderde. Bij de derde poging was het Joey van de Steeg die zijn ploeg op de overwinning zette: ,,De rust bewaren zodat de kansen vanzelf komen’’, vertelt Bakkenes. ,,Dat zie je ook vandaag weer. Het vertrouwen hierop hebben we wel geleerd in de afgelopen tijd. Het is een proces, aan het begin van het seizoen moest het allemaal heel snel. Geforceerd, zonder een duidelijk plan. Henne Oostermeijer is gestart met de rust te brengen in ons spel. Het vertrouwen hebben op ons als collectief. Zodat we nu weer verder kunnen bouwen.’’

Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 22 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 3 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 7 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 9 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 21 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08