Afbeelding
GVVV

GVVV versterkt zich per direct met middenvelder met profverleden

Voetbal

VEENENDAAL GVVV heeft zich voor de komende anderhalf jaar verzekerd van de kwaliteiten van Jonathan Vergara Berrio. De 23-jarige middenvelder is per direct speelgerechtigd voor de ploeg van trainer Gery Vink.

Door het aantrekken van Jonathan Vergara Berrio heeft GVVV de beschikking gekregen over een getalenteerde middenvelder. De 23-jarige Vergara Berrio trainde in de voorbereiding op dit seizoen al mee met de ploeg van trainer Gery Vink en maakte ook zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen Gemert.

De ambitieuze aanvallende middenvelder koos voor ontwikkelingsmogelijkheden in het buitenland en ging daarom niet in op de wens van GVVV om een contract te tekenen in de blauwe hoofdmacht. De technische commissie behield contact met de speler en slaagde er nu alsnog in om Vergara Berrio toe te voegen aan de selectie, waar hij morgenavond direct aansluit bij de trainingen van het eerste elftal.

Jonathan Vergara Berrio speelde sinds zijn jeugd in geboorteplaats Doetinchem. Eerst bij de amateurs van VIOD, voordat De Graafschap hem als pupil scoutte. In de opleiding van de Superboeren maakte de middenvelder indruk en schopte hij het tot het eerste elftal, waarvoor hij veertien competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Na twaalf seizoenen koos hij afgelopen zomer voor een nieuw avontuur.

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij Vergara Berrio alsnog heeft weten in te lijven: ,,Jonathan Vergara Berrio is een goede linkspoot. Nadat Danny de Leeuw had aangegeven te vertrekken, hebben we gelijk weer contact gezocht met hem. In de zomer wilden wij hem al binden, maar dat ging toen niet. Nu lukte het wel om Jonathan direct vast te leggen.”

De middenvelder is voor anderhalf jaar vastgelegd. Een bewuste keuze om hem nu al te strikken. ,,Jonathan is een zeer welkome versterking voor ons. Nu, gezien de grootte van de groep en enkele blessures. Als we hadden gewacht tot volgend seizoen, waren er meer kapers op de kust geweest. Daarom hebben wij hem per direct tot juni 2024 gebonden. Wij zijn zeer content met zijn komst.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 3 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO gisteren
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41