ZVC Veenendaal

Van Gent Finaleweken: ZVC verspeelt eerste kans op promotie met nederlaag bij VIOS’79

VEENENDAAL Op bezoek bij naaste belager VIOS’79 heeft ZVC Veenendaal dure punten verspeeld. De Veenendalers hadden zich vrijdagavond kunnen verzekeren van promotie naar de eerste divisie, maar er werd met 5-3 verloren waardoor het feest uitgesteld wordt.

door Christian Marck

Twee weken geleden werd er nog een overtuigende overwinning geboekt op de nummer drie van de topklasse A. Het tweede van RKAV Volendam werd met 5-2 aan de kant gezet. Op bezoek in Warmenhuizen vrijdagavond kenden de Veenendalers een moeizaam begin. Al in de tweede minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Bob Tesselaar was na een knappe counter het eindstation en hij schoot de bal achter doelman Kaya.

De zaalvoetballers uit Veenendaal waren door de vroege achterstand niet meteen wakker geschud. Hoewel de bezoekers in de openingsfase het meeste balbezit hadden, wisten ze geen grote kansen te creëren. Nassim El Ablak schoot een aantal keer van afstand op de doelman van VIOS’79, maar dit leidde niet tot gevaar.

DOELPUNTENFESTIJN Het was de thuisploeg die binnen korte tijd drie harde tikken uitdeelde aan de mannen van coach Hicham Saidi. In de tiende minuut haalde Lasse Botman verwoestend met zijn rechter uit. Nadat hij zich op het middenveld op sierlijke wijze had losgemaakt van twee verdedigers liet hij doelman Kaya voor de tweede keer kansloos.

Vlak daarna kreeg Veenendaal nog meer klappen te verduren. Ditmaal was het Miles Vork door wie Kaya verschalkt werd. Vork omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. Nog geen minuut later kon de man in doel weer vissen. Tesselaar, ook al verantwoordelijk voor het eerste doelpunt, was in een luchtduel slimmer dan de Veenendaalse verdediging en zette de 4-0 op het bord.

Hoewel de 4-0 tussenstand een heuse ‘walk in the park’ voor VIOS’79 doet vermoeden, was daar geen sprake van. ZVC Veenendaal had veelal de bal en ondanks dat het weinig grote kansen creëerde verdiende het een goal. De beloning kwam in de 21e minuut. Anouar Tmim wist vanuit een ogenschijnlijk kansloze positie weg te draaien en liet niet alleen drie verdedigers, maar ook de doelman verbaasd achter door uit de draai raak te schieten.

VEENENDAALS VERZET Met een doelpunt op zak gingen de Veenendalers niet veel later aan de thee en na rust gingen ze verder waar ze gebleven waren: het maken van doelpunten. In de 34e minuut was het raak. Mohammed El Azzouzi kreeg de bal vanaf rechts in zijn voeten en schoot beheerst binnen.

Wat kansen voor beide teams later is het weer ZVC Veenendaal dat toeslaat. Dichtbij het doel van de ploeg uit Warmenhuizen wordt de bal onderschept door de onzelfzuchtige Tmim. Hij passt naar El Alblak die vervolgens zuiver binnenschiet: 4-3.

De achterstand is nog maar één doelpunt en ZVC dringt aan. VIOS’79 staat compact te verdedigen en weet een minuut voor tijd zelfs nog te scoren. Kai Botman maakt gretig gebruik van het lege doel van Veenendaal en bepaalt de eindstand: 5-3.

BLIK VOORUIT Hoewel er vrijdagavond verloren werd van de concurrent heeft ZVC Veenendaal nog steeds goede papieren voor de promotie. Aankomende maandagavond reist de ploeg uit Veenendaal af naar Weesp om promotie opnieuw proberen veilig te stellen. Het seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd. Op 10 juni neemt ZVC het op tegen Wognum Nicols.

Bron video: Improov Media

SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 31 minuten geleden
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 21 uur geleden
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby; 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 22 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 26 apr, 20:35
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 26 apr, 15:08
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 26 apr, 14:50
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 26 apr, 13:00