Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: DOVO kruipt door het oog van de naald: ‘We leven nog!’

VEENENDAAL Het was nagelbijten vandaag bij DOVO. In de thuiswedstrijd tegen Staphorst had het opnieuw de taak om te winnen. Vlak voor het laatste fluitsignaal leek een gelijkspel het maximaal haalbare, maar het was Guido van Dijk die DOVO naar de overwinning bracht: ,,We leven nog en hebben nu ons lot in eigen hand’’, aldus trainer Florian Wolf die nog stond te feesten met de selectie.

door Siem van Eck

,,We hebben in de eerste helft erg goed gespeeld. We kwamen wel 0-1 achter door een standaardsituatie. We voetbalden met de instelling alles of niets om zo tot scoren te komen. De kansenverhouding op het veld lag vier om één in ons voordeel. In de 25e minuut scoorden we dan ook de gelijkmaker met een kopbal van Nick Hak. De energie zat er daarna weer in.”

,,In de tweede helft hadden we het moeilijk”, vervolgt Wolf. ,,We kregen zware benen en de ploeg had het lastig. Er zaten een aantal jongens tegen kramp aan. Ik heb ook lang gewacht met de wissels om zo nog iets te kunnen forceren. In de laatste twintig minuten bracht ik Guido van Dijk in en in de laatste twee minuten Quincy Arends. Die had zes weken niet getraind, maar hij kon wel iets brengen in de ploeg. Je ziet het resultaat!”

DOVO scoorde in de laatste twintig seconden met een aanval opgezet door Mathijs van Nispen, Lulinho Martins en Quincy Arends. Guido van Dijk stond op de juiste plaats om de bal binnen te schieten. De concurrent VVOG verloor met 3-1 van ACV. DOVO heeft nog drie wedstrijden te spelen en kan nog alle kanten op.

Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 1 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 11 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 17 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 19 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 23 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30