Aleid Auwerda

Van Gent Finaleweken: SKF degradeert naar de overgangsklasse: ‘Het zat eraan te komen’

Korfbal

VEENENDAAL Op een zonnige zaterdagmiddag leek de druk hoog te liggen voor SKF. De korfballers moesten winnen van Avanti om niet te degraderen naar de overgangsklasse. Dat lukte niet, een 21-18 nederlaag betekent degradatie. Het team en ook de coach leek er echter al vrede mee te hebben dat handhaving er niet in zat. ,,Ach ja, we wisten eigenlijk al voor de zaalcompetitie dat het eraan zat te komen. Met nog zes wedstrijden te gaan en acht punten achterstand wordt het lastig’’, vertelt coach Wouter van Steenbergen.

door Siem van Eck

,,Natuurlijk ambiëren we hoofdklasse met de club SKF maar met een jonge en nieuwe groep is bouwen in de overgangsklasse ook niet verkeerd. Uiteraard wel met het doel om terug te keren in de hoofdklasse. Maar dat hangt af van hoe we ons gaan ontwikkelen. Vandaag was het gevoel vooral positief dat we ondanks het doorselecteren goed weerstand hebben geboden.’’

STRIJD Ondanks de geaccepteerde degradatie liet SKF wel strijd zien in Pijnacker. Het team begon wat moeizaam, waar Avanti duidelijk gebruik van kon maken. De tegenstander liep in de eerste tien minuten al snel uit naar een 4-0 voorsprong en gaf SKF het nakijken. In de vorige thuiswedstrijd was Avanti ook te sterk voor de Veenendalers en won het team met 11-21. SKF liet zich echter niet kennen en zorgde voor een aantal strakke aanvallen. Avanti bleef uitlopen. Toch was de stand in de eerste helft 9-5 en wist dus ook de uitploeg te scoren. Na de thee was het SKF dat vlammend uit de kleedkamer kwam. Het team verkleinde zijn achterstand en stond na tien minuten spelen op 12-10.

Het doel is om terug te keren in de hoofdklasse

Cynthia van Kempen maakte vandaag haar debuut in het selectieteam. Ze scoorde drie doelpunten voor SKF. ,,Het was vandaag een stukje beleving. We stonden er als team vanaf minuut één met veel pressie op de tegenstander. We gingen geloven in onszelf en zetten door, ook als het de eerste keer niet lukte. Dat gaf ons vandaag vertrouwen. De heren van Avanti schoten vandaag ontzettend scherp en daar hadden wij niet echt een antwoord op. De vrouwen kwamen ook vaak te laat voor, waardoor we te weinig pressie gaven aan de buitenring. Daar zullen we onszelf in moeten verbeteren, want rondom de korf waren er bijna geen foutjes en was het clean.’’

- Aleid Auwerda

,,Zij hebben als team gewoon net wat meer ervaring’’, gaat speler Mathijs van Vessem verder. ,,Daardoor konden wij niet inlopen en niet voldoende onze aanvallen opbouwen. Ze zijn ons iedere keer een stapje voorgebleven. We speelden goed, alleen niet goed genoeg.’’

SKF had moeite over Avanti heen te komen. De tegenstander hield zijn afstand en won uiteindelijk met 21-18.

Doelpuntenmakers: Cynthia van Kempen (3) ,Rachel ten Ham (3), Micha Batenburg (1), Mathijs van Vessem (5), Yorn van Kleij (3), Bastian van Essen (2) en Mark van de Weetering (1).