Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: De Merino’s struikelt in het zicht van de eindstreep en verliest van SDV Barneveld

Voetbal

VEENENDAAL Er viel wat te halen vandaag voor De Merino’s tegen SDV Barneveld. De thuiswedstrijd verdiende een gelijkspel maar een rode kaart een kwartier voor tijd was de druppel die de emmer deed overlopen. Kampioenskandidaat SDVB was te sterk en won met 0-1: ,,Het was een hele mooie goal maar het voelde ook wel als een gelukstreffer’’, aldus speler Joop de Bruin.

door Siem van Eck

,,We stonden goed en dat zorgde ervoor dat we de eerste helft gelijk op gingen. We waren zeker aan elkaar gewaagd en kwamen er een paar keer goed uit. Zij hadden ook een paar kleine kansjes maar daar bleef het bij. We kregen zelfs nog een één op één kans die onterecht werd afgevlagd. We hadden in de rust ook het gevoel dat hier wat te halen viel.’’

De Merino’s speelde een redelijk gelijkwaardige wedstrijd tegen SDVB. Toch was het nagelbijten langs de zijlijn wanneer de bal een paar keer gevaarlijk dichtbij het net kwam: ,,Bij mij ging het vandaag wel lekker’’, vertelt keeper Koen Hagelstein. ,,Ik zat bij twee schotkansen in de eerste helft er goed bij en dat zorgt er wel voor dat we in de wedstrijd bleven. Net als Ariën Bakkenes die de bal van de lijn kopte. Het was niet zo dat dit echt uitgespeelde kansen waren, het gebeurde vaker uit een standaardsituatie.’’

Keeper Koen Hagelstein hield De Merino’s een aantal keer goed staande. - @tedxmedia

In de kleedkamer groeide het geloof op een gelijkspel of zelfs de winst: ,,We konden ons inderdaad goed verweren tegen Barneveld in de eerste helft’’, gaat de keeper verder. ,,Al hadden zij wel meer de bal maar wij vingen ze op in de kopcirkel en vanuit daar pakten we ze aan. Er waren weinig grote kansen en we hebben daar weinig weggegeven. We deden zeker niet voor ze onder in de eerste helft.’’

Een gelijkspel was meer dan verdiend geweest

Een rode kaart voor Mohammed Issaoui was de nekslag voor De Merinos: ,,In de 75e minuut kreeg Issaoui zijn tweede gele kaart en moesten we met tien man verder’’, vertelt De Bruin. ,,Vanaf dat moment gingen zij drukken en liepen wij achteruit. Zij gingen pompen en wij verwerkten de bal niet helemaal lekker. De centrale verdediger van Barneveld dribbelde in en hij schoot de bal vanaf dertig meter in de bovenhoek. Een hele mooie goal maar het voelde ook wel als een gelukstreffer.’’

,,Onze organisatie zat strak in elkaar maar dat veranderde toen we met tien man kwamen te spelen’’, licht Hagelstein verder toe. ,,Zij konden die 0-1 maken juist omdat wij een mannetje misten. We hebben nog wel geprobeerd terug te komen, zo schoot Jamal Bendadi een prachtige bal op de onderkant lat. Maar het zat niet mee en een gelijkspel was meer dan verdiend geweest.’’

,,Uiteindelijk is het zuur maar SDVB is gewoon een goede ploeg dat verzorgd en goed voetbal speelt’’, gaat De Bruin verder. ,,Zaterdag is voor ons belangrijker. Dan spelen we tegen SVI, die zijn te pakken en dat is ook onze instelling. Er komen nog een paar potjes aan, we staan veilig en dat voelt goed. Nu gaan we nog de komende wedstrijden vol voor de winst.’’