Het winnende team van Ben van de Pavert.
Het winnende team van Ben van de Pavert. Teus Nieboer

Zaalvoetbalteam Ben van de Pavert wint eigen toernooi

Voetbal

VEENENDAAL Het zaalvoetbalteam van Ben van de Pavert heeft het vijftiende Ben van de Pavert zaalvoetbaltoernooi gewonnen. De voetballers bleven zaterdag de teams van Jelle Quint en De Fazant voor.

Al is het een ongeschreven wet dat je jouw eigen toernooi niet mag winnen, toch won het team van Ben van de Pavert voor de tweede keer in successie zijn eigen zaalvoetbaltoernooi. Dit jaar was het toernooi voor de vijfentwintigste keer. De eerste tien keer was dat onder de naam van Bouwbedrijf E. Nieboer. Het is na de Jan Rebergen bokaal het langst lopende toernooi in het zaalvoetbal in Veenendaal.

Het toernooi werd zaterdag gespeeld met de vaste teams. Een team was afgevallen en werd vervangen door het team van de Fazant. Vanaf het begin was het al gezellig druk en gaven de teams elkaar weinig toe. De scheidsrechters Hennie van Kooten, Marc van Manen en Chris Boers hadden de wedstrijden goed in de hand. De meeste spelers kennen elkaar ook goed en komen elkaar ook in de competitie of op het veld tegen. De teams lieten het publiek genieten van mooie snelle combinaties. 

De uitslag: eerste Ben van de Pavert, tweede Jelle Quint en derde De Fazant. De scheidsrechters hadden het verder ook druk. Het benoemen waard is dat Hennie van Kooten met zijn 83 jaar nog steeds actief aan het fluiten is. Er was nog een heel lijstje te verdelen. De pechprijs ging naar Dennis Quint van Jelle Quint. De sportiviteitsprijs werd gewonnen door het team van De Buurman.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Scheidsrechter Hennie van Kooten, met 83 jaar nog aan het fluiten. - Teus Nieboer

Topscorer werd Glenn van Lienden van Huibers Electra met vijf doelpunten. Vijf spelers van Ben van de Pavert bleven op vier doelpunten steken. Beste speler werd Adil el Bissis van het team van Ben van de Pavert. Beste keeper werd Michiel van de Hoek van Jelle Quint. En dan de prijs voor de aantrekkelijkste voetballer: De Ferry Good trofee. Dit was een nek-aan-nek race tussen Wouter van de Pavert van PSV (Pavert Steiger Bouw) en Floris Scholten van Finqon. De mannelijkheid van Floris gaf de doorslag en hij ging er met die felbegeerde trofee vandoor. De Tieme Trofee voor de meest irritante speler ging naar Jan van Rabenswaaij van het team van Huibers Electra, wat hierdoor na jaren zo de sportiviteitsprijs misliep.

Hierna kwamen de 150 prijzen, mogelijk gemaakt door alle sponsoren. Van boekenpakket tot whisky, van televisie tot onderbroek, van Toyotaparaplu tot Healthclubbon, van dinerbon tot bierpakket, van kistje mandarijnen tot motorrijles, natuurlijk veel ballen en zelfs een Arenastoeltje met certificaat. Volgend jaar nummer 26, waarschijnlijk dan weer in januari/februari.

De scheidsrechters van het toernooi.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 1 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 4 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 17 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 20 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 21 uur geleden