Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Onnodige fouten en gebrek aan goals doet Veenendaal met 4-1 verliezen

VEENENDAAL Als Veenendaal toch eens wist te scoren had het vandaag niet met 4-1 verloren. Het team speelde een uitwedstrijd tegen Zwart Wit’ 63 en kon in het eerste halfuur uitlopen. Dat deed het niet en na twee ongelukkige fouten was de wedstrijd gespeeld; ,,We merken dat we het einde van het seizoen naderen en onze jongens niet topfit meer zijn’’, concludeert trainer Tom Gesgarz.

door Siem van Eck

,,Het eerste halfuur was voor ons en ik vond het goed verzorgd voetbal. We kregen nog een paar grote kansen maar daarna gebeurde er iets in het team. De tegenstander kwam tweemaal één-op-één met onze keeper Guido Prins. De eerste bal wist hij onschadelijk te maken. Maar de tweede scoorden ze en dat maakte dat wij het heel even kwijt waren.”

,,Na de rust probeerden wij wat meer de ruimte te zoeken en toen scoorde Rodney van Klooster de 1-1. Nog geen tien minuten na onze gelijkmaker maakten wij twee zulke grote fouten. Eerst een te korte terugspeelbal - wat voor cadeautje wil je geven - en daarna was het Rens Geersing die als centrale verdediger de bal onder zijn voet door liet gaan. Ik dacht toen bij mezelf: als we zo gaan verdedigen, wordt een wedstrijd winnen wel heel moeilijk. Zwart Wit is de rest van de wedstrijd alleen maar meer gaan inzakken en nog meer de ballen naar voren gaan rammen. Daarom lukte het ons niet meer om de aansluitende treffers te maken en we verloren met 4-1’’, baalt de trainer.