Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Een keurige overwinning voor De Merino’s tegen DOS’37

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s heeft zich weer een stukje veiliger gespeeld in de strijd om degradatie. Het team won met een nette 1-2 tegen directe concurrent DOS’37. ,,We kwamen keurig op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Melvin van de Haar’’, aldus trainer Henne Oostermeijer.

door Siem van Eck

,,Het was een moeilijke wedstrijd en dat kwam mede door de kwaliteit van het veld. Dat was droog en echt gras. Dat speelt niet zo makkelijk. Maar we kwamen keurig op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Melvin van de Haar en daarmee gingen we ook rusten. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en was het wachten op de 0-2. Maar de eerste aanval van DOS’37 in de wedstrijd was direct raak. Dat was wel een dompertje. Toch hebben we dat daarna weer goed opgepakt. In de 75e minuut kwamen we dan ook opnieuw op voorsprong door een kopbal van Aron de Koning. En dat maakte dat we netjes met 1-2 hebben gewonnen.’’

De Merino’s heeft nog vijf competitiewedstrijden te gaan en speelt dinsdagavond tegen SDV Barneveld. ,,De vorige keer was Barneveld veel sterker dan De Merino’s’’, herinnert Oostermeijer zich. ,,Dus we zullen moeten kijken wat we daar aanstaande dinsdag tegenover kunnen zetten. We hebben nu spelers op plekken staan die deze positie simpelweg niet gewend zijn. Merino’s heeft niet overal specialisten staan. Onze rechtsback heeft bijvoorbeeld altijd in de aanval gespeeld. Buitenspelers hebben we ook het hele seizoen niet gehad. Het is voor het eerste dat we nu, met Melvin van De Haar, een buitenspeler kunnen opvoeren. We proberen er een collectief van te maken, maar dat gaat met kleine stapjes vooruit.’’

Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 19 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag gisteren
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30