Oktay Öztürk brengt zijn ploeg naar de overwinning
Oktay Öztürk brengt zijn ploeg naar de overwinning @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: DOVO boekt derde winst op rij: ‘Het sluipt in de ploeg, er zit meer in!’

VEENENDAAL De supporters van DOVO moeten een schorre stem hebben na de winst van deze zaterdag. De rooien van sportpark Panhuis zetten hun winnende reeks door en walsten vandaag over tegenstander Ter Leede heen: ,,Ik denk dat het wel goed gaat komen. Ik wil het niet te hard roepen, maar ik heb er wel vertrouwen in dat we in de derde divisie blijven’’, aldus speler Oktay Öztürk die zijn ploeg naar de overwinning bracht.

door Siem van Eck

Het zag er slecht uit voor de thuisploeg, die verblind leek door zijn eigen rook. Zowel Ter Leede als DOVO speelde een slordige wedstrijd met weinig strijd. De supporters zagen een derde overwinning al moeilijk worden toen een vrije trap in de twintigste minuut zonder moeite de tegenstander in de zestien bereikte. DOVO stond duidelijk niet op te letten en kreeg de 0-1 om zijn oren. ,,We waren niet de mindere ploeg in vergelijking met Ter Leede’’, vindt Öztürk. ,,Maar zij konden constant de lange bal spelen. We kregen een goal tegen vanuit de standaard situatie en dat gebeurt nu net iets te vaak in ons team. In de tweede helft begonnen we simpelweg beter te voetballen en lukte het ons om over hen heen te lopen.’’ Matthijs van Nispen stemt in: ,,Dat mag je wel op een gebrek aan scherpte gooien. Het was een kwestie van niet opletten."

VUUR De kanteling in de wedstrijd vond plaats na een halfuur voetballen. DOVO werd wakker geschud en zette zichzelf ertoe te gaan vechten voor de bal. ,,We hadden meer druk op de bal en kregen meer vertrouwen in ons spel'', vertelt Öztürk. ,,Dat komt ook mede door de supporters die ons weer immens steunden. Dat is leuk, dat is mooi en ik heb dit wel vaker meegemaakt. We verlangen al het hele seizoen naar zo’n reeks wedstrijden en dat is nu eindelijk gebeurd! We zitten nu in de flow en we zullen het nu echt moeten gaan doortrekken. De spelers gingen sowieso voor elkaar door het vuur, maar als je wedstrijden gaat winnen wordt het alleen maar makkelijker.’’

(tekst gaat verder onder de foto)

‘De supporters die ons weer immens steunde’- @tedxmedia

KRACHT DOVO ging de rust in met een 0-1 achterstand. Het team had wat te bewijzen. ,,Het is het hele seizoen al zo dat we elke wedstrijd kunnen winnen, maar ook iedere wedstrijd kunnen verliezen’’, gaat Van Nispen verder. ,,Het slijt er nu gewoon in dat er meer in zit. Wij gaan dit niet meer verliezen, en dat zit in het koppie van de spelers. Terwijl we in het begin van het seizoen bij een 0-1 achterstand tegen elkaar zeiden: dit gaan we niet meer winnen.’’

Na de thee stond er inderdaad een andere ploeg op het veld. Toch had DOVO nog steeds niet de volledige grip en was het Jeroen Vrolijk die kon voorkomen dat de 0-2 viel. Wel was het vertrouwen en de kracht duidelijk terug in de ploeg: ,,In het tweede helft hadden we wat omgezet in de formatie’’, vertelt trainer Florian Wolf. ,,We zijn met twee aanvallende middenvelders dichter bij onze buitenspelers gaan spelen om zo hoog op het veld te kunnen gaan spelen. Max de Boer viel in en hem liet ik pendelen; hij moest meters gaan maken en dat heeft hij super gedaan. Hij heeft zeker ook een aantal keer de bal goed in de ploeg gehouden. Daardoor kwam Anil Mercan ook makkelijker in de aanval en dat betaalde zich direct uit in de 1-1.’’

Vertrouwen, kracht en inzet bij DOVO - @tedxmedia

In de zestigste minuut was daar dan eindelijk het verlossende doelpunt. Daan Disveld gaf de bal diep op Lulinho Martins, die de voorzet perfect op maat gaf voor Mercan, die op zijn beurt de bal strak in het doel kopte. Daarna was het Wolf die zich voordeed als Louis van Gaal. Hij bracht Öztürk het veld in en die scoorde, nadat er nog geen minuut verstreken, was de 2-1.

Kort daarna was hij opnieuw de man die de voorsprong uitbreidde naar 3-1 voor de thuisploeg. ,,We hebben weer wat te wisselen en dat geeft je iets om na te denken. Dat heb ik de afgelopen vier wedstrijden niet gehad. Iedereen heeft knetterhard zijn best gedaan en aan inzet heeft het dit seizoen niet gelegen. Maar nu hebben we tenminste de breedte en kunnen we wat betekenen op bepaalde posities. Dan kan ik gaan bedenken op wat voor manier ik een tegenstander pijn kan gaan doen. Ik had liever vanaf het begin goed gespeeld maar vandaag pakt het zo uit. Het was zeker een goede invalbeurt’’, vertelt Öztürk.

,,In de tweede helft zijn we er vol voor gegaan en gingen we allemaal de zestien in. Met vier man sterk stonden we dan vaak in de zestien en dat is een kwestie van echt willen winnen’’, eindigt Van Nispen.

Bron video: Ted Walker

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 20 minuten geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 1 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 23 uur geleden
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51