Afbeelding
ATP Tour

Van de Zandschulp na sterke comeback naar tweede ronde Madrid

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is door naar de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid. Lang leek de beste tennisser van Nederland te worden uitgeschakeld door Pablo Carreño Busta, de nummer 18 van de wereld. Maar in de tweede set overleefde de 26-jarige Veenendaler meerdere matchpoints en in de beslissende set die volgde bleek hij duidelijk te sterk voor de 30-jarige Spanjaard: 6-7 (6) 7-6 (1) 6-3.

Van de Zandschulp haalde vorige week in München voor het eerst de finale van een ATP-toernooi. Daarmee werd hij de eerste Nederlandse man in bijna zes jaar die dat lukte. De finale was snel ten einde, omdat Van de Zandschulp vanwege ademhalingsproblemen moest opgeven. Die waren een halfuur na de wedstrijd weer voorbij.

In de eerste set in Madrid stonden beide tennissers, ondanks meerdere breakpoints, tot de tiebreak geen enkele servicebeurt af. Dat deed Van de Zandschulp in de tweede set al wel in de tweede game. Carreño Busta kwam daarna in die set op 4-1 40-0 voor, maar Van de Zandschulp wist de breakpoints weg te werken en de achterstand terug te brengen. Bij een 5-3-achterstand brak hij de Spanjaard terug en was daarna ook de sterkste in de tiebreak. In de derde set was één break genoeg voor de Nederlandse nummer 31 van de wereld.

Van de Zandschulp neemt het woensdag in de tweede ronde op tegen de Belgische qualifier David Goffin, de nummer 60 van de wereld.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 36 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02