@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Geprikkeld Panter doet wonderen tegen koploper VVA: ‘Fantastisch!’

VEENENDAAL In de streekderby tegen VVA Achterberg was het SV Panter dat duidelijk zijn wilskracht toonde. Waar het voor de wedstrijd uitgedaagd en uitgemaakt was als ‘wisselvallig’ liet het vandaag zien dat ook te zijn: ,,Het is lang geleden dat er zoveel spanning op stond. Normaal vind ik mezelf bij een doelpunt of een overwinning de rust zelve’’, zei trainer Bertho van Neerbos. Maar nu rende de enthousiaste trainer het veld op.

door Siem van Eck

,,Vandaag zat er zoveel spanning op omdat we nog steeds niet honderd procent veilig waren voor degradatie en waren we enorm geprikkeld door VVA dat ons wisselvallig noemde. Dus ook ik heb mijn spelers proberen te prikkelen door uit te leggen dat wisselvallig betekent dat je van de laatste kunt verliezen maar ook van de eerste kunt winnen. Dat hebben ze fantastisch opgepakt! We mogen best zeggen dat ze op elke positie beter zijn dan wij en ook individueel beter voetballen. Maar als er ergens wilskracht is getoond dan was dat vandaag bij Panter.’’

In de eerste drie minuten leek het duidelijk wie er vandaag zou gaan winnen. VVA begon aan een sterke wedstrijd en zette Panter direct op zijn plaats door de openingstreffer te maken. De ploeg uit Achterberg was sterker al had het moeite verder dan de zestien van de Veenendalers te komen: ,,We kwamen knullig op 0-1 achterstand’’, vertelt speler Reggi van den Heuvel. ,,Gelukkig hebben we het daarna goed opgepakt en zo hebben we door kunnen stoten naar de gelijkmaker.’’

(de tekst gaat verder onder de foto)

Balen bij de thuisploeg na de 0-1 - @tedxmedia

,,De 0-1 zat hem vooral in de felheid van VVA’’, gaat keeper Dennis Diepeveen verder. ,,We stonden eigenlijk wel goed, dat kan gebeuren. We hebben er daarna een super pot van gemaakt.’’

Panter zette zijn tegenstander na de 0-1 goed vast. Uit de counter begon het zijn eigen kansen te creëren en na een halfuur is het Stef van der Haar die de gelijkmaker binnen schoot. VVA kon zijn irritatie niet verbergen als tien minuten later Van den Heuvel de thuisploeg ook nog eens op een voorsprong zette.

In de tweede helft nam Panter het wijze besluit om in te zakken om zo zijn 2-1 te verdedigen: ,,Vanaf dat moment was het veel tegenhouden en dat was wel lastig’’, gaat Van de Heuvel verder. ,,Alleen er zat weinig idee achter bij hen, het was voornamelijk de ballen naar voren roeien en gaan met zijn allen.’’

Panter streed met man en macht om zijn voorsprong te behouden @tedxmedia

,,We stonden niet voor niks met vijf man achterin om juist de aanvalspressie van VVA te drukken’’, gaat de keeper verder. ,,Dat hebben wij als collectief gewoon heel erg goed gedaan. We wisten vanaf het begin al dat we wilden winnen van VVA en dat maakte dat het vuur in de wedstrijd zat.’’

We zijn een hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat

,,Natuurlijk heeft VVA hier 70 minuten balbezit gehad, dat vonden we ook prima’’, legt Van Neerbos uit. ,,We hebben ze in de as vastgezet en dat zorgde ervoor dat ze de lange ballen gingen spelen. En als er eentje achterin goed staat met sterke, zware mannen in de verdediging dan is het Panter.’’

,,We zijn gewoon een heel hecht team, we kunnen goed met elkaar en willen voor elkaar door het vuur gaan. We zijn al een aantal jaren een vaste kern. Ik denk dat we daarnaast de nieuwe jongens omarmen. Zo creëren wij een team dat voor elkaar wil werken’’, eindigt Van den Heuvel.

Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 2 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 3 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 15 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 18 uur geleden
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 19 uur geleden