@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: GVVV speelt overtuigend voetbal en krijgt vleugels

VEENENDAAL Na de kater van vorige week tegen Scheveningen was het aan GVVV om zichzelf te overstijgen. Het team speelde een uitwedstrijd tegen de nummer zeven Rijnsburgse Boys en moest (zoals iedere wedstrijd) winnen. En deze keer gebeurde dat ook: 1-4: ,,We haalden vandaag de domme en persoonlijke fouten uit het spel en maakten op de juiste momenten een doelpunt’’, aldus trainer Gery Vink.

door Siem van Eck

,,Dat gaf ons vleugels! Het is een hele fijne overwinning en ik ben heel tevreden. We hebben veel kansen gecreëerd, hadden een hoop balbezit en bewaarden de rust aan de bal. Het had zelfs een uitslag van 2-8 kunnen zijn.’’

Het eerste doelpunt van GVVV viel vroeg in de wedstrijd. Een diepe bal van Justin Spies zorgde ervoor dat Jordi Bitter de bal binnen kon schieten. De Veenendalers hadden voldoende kansen en zo is het Byron Burgering die de 0-2 op zijn naam zette. Een slordige 1-2 in de eerst helft hield GVVV scherp. In de tweede helft is het dan Adham El Idrissi die zijn ploeg veilig speelde met een 1-3. Als kers op de taart scoorde Bitter nog de 1-4 en zo kon GVVV het veld tevreden verlaten.

Door de zege neemt GVVV een voorsprong van drie punten op nummer laatst ASWH, dat vandaag verloor bij Excelsior Maassluis. De nummer laatst degradeert aan het eind van de competitie, de twee ploegen daar boven kunnen het vege lijf nog redden via de nacompetitie.

Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 3 minuten geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 21 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41