Afbeelding
ATP Tour

Van de Zandschulp verrast Ruud opnieuw en is halvefinalist

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp heeft zich ten koste van de Noor Casper Ruud geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van München. De beste tennisser van Nederland versloeg de nummer 7 van de wereld met 7-5 6-1. Ruud won dit jaar al het toernooi van Buenos Aires en hij was finalist op het masterstoernooi van Miami. 

Van de Zandschulp maakte het na een uur en 33 minuten af met een lovegame, op de service van Ruud, die een bal net uit sloeg. Van de Zandschulp won liefst 20 punten meer dan zijn opponent: 70 om 50. Vorig jaar was de Veenendaler de 23-jarige Noor ook al de baas op de US Open, waar hij uiteindelijk de kwartfinales wist te halen.

In München liet Van de Zandschulp vooral in de tweede set een uitstekend niveau zien op het volle centercourt. Nadat hij de top 10-speler in de gelijkopgaande eerste set op 5-5 had gebroken kwam hij geen moment meer in de problemen. Met afwisselend tennis - harde groundstrokes werden afgewisseld met korte ballen en sterk netspel - legde Van de Zandschulp de Scandinaviër zijn wil op. ,,Het ging moeilijker dan de score doet vermoeden, maar ik speelde erg goed”, zei Van de Zandschulp in een eerste reactie.

Voor de 26-jarige Van de Zandschulp is het pas de tweede keer dat hij weet door te dringen tot de laatste vier van een ATP-toernooi. In oktober lukte hem dat op het indoortoernooi van Sint-Petersburg. Toen verloor hij van Marin Cilic.

Zaterdag neemt de Veenendaler, de mondiale nummer 40, het op tegen Miomir Kecmanovic. De als zevende geplaatste Serviër staat twee plekken hoger op de wereldranglijst. Vorige maand verloor Van de Zandschulp in Indian Wells met 7-6 (3) 7-5 van Kecmanovic.

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 47 minuten geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 15 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 21 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 23 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30