Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp naar laatste acht tennistoernooi München

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinales van het ATP-toernooi van München. De als achtste geplaatste Veenendaler had weinig problemen om zich te ontdoen van qualifier Egor Gerasimov uit Belarus: 6-2 6-3.

Van de Zandschulp begon voortvarend op het centercourt van het graveltoernooi in Duitsland en hij won de eerste vier games. Hij kwam geen moment in de problemen en al na iets meer dan een half uur besloot hij de set met een sterke service.

De tweede set ging tot 3-3 gelijk op, maar de laatste drie games gingen naar de Veenendaler, die weinig onnodige fouten produceerde. Hij maakte het na een uur en 8 minuten af op zijn tweede wedstrijdpunt, op de service van de nummer 150 van de wereld. De 26-jarige Van de Zandschulp staat 110 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

,,In de eerste set begon ik erg goed en in de tweede set was het meer een strijd. Ook de tweede set was van een goed niveau”, zei Van de Zandschulp na afloop op de baan. ,,Het is mijn eerste keer hier, maar het is altijd mooi om dicht bij huis te spelen. Eindelijk hebben we hier wat beter weer.” Het toernooi van München ondervond de afgelopen dagen hinder van regenval.

Bij de laatste acht neemt Van de Zandschulp het vrijdag op tegen de Noor Casper Ruud of Alex Molcan uit Slowakije. Vorig jaar zorgde de Veenendaler op de US Open tegen Ruud voor een van de mooiste zeges van zijn loopbaan. Van Molcan verloor hij eerder deze maand in Marrakech.

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 3 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 6 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30