SKF D1 bedankt meegereisde publiek
SKF D1 bedankt meegereisde publiek SKF Korfbal

SKF D1 strijdend ten onder in NK-finale

Korfbal

VEENENDAAL De D1-jeugdploeg van korfbalclub SKF (<13 jaar) verloor zaterdag in een goed gevulde sporthal Het Binnenveld in Wageningen de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal voor D-jeugd van PKC uit Papendrecht. Het werd 12-9, maar SKF mocht eigenlijk geen moment aanspraak maken op de winst.

De aanloop naar de finale was voorspoedig voor de Veenendaalse talenten. In de competitie werd enkel door Dalto uit Driebergen serieuze tegenstand geboden. In de kwartfinale en halve finale werden respectievelijk MIA uit Amersfoort en CSL uit Britsum met ruime cijfers verslagen. En dat was misschien ook wel het probleem voor SKF. Te weinig tegenstanders hebben de ploeg het vuur echt na aan de schenen gelegd.

In de finale bleek al snel dat PKC met name in de 1 tegen 1 duels, zowel in het voorveld als bij de paal, een stuk verder is. Voor rust dreigde een ruime uitslag, maar SKF kwam in de tweede helft op basis van vechtlust en gesteund door een massaal geel-blauw legioen op de tribune terug in de wedstrijd. Bij twee goals verschil kon SKF helaas niet doordrukken, waardoor de beker terecht mee naar Papendrecht ging.

Teleurstelling bij SKF, maar ook heel veel trots. ,,De D1 heeft laten zien in de top van Nederland thuis te horen. Dat geeft veel vertrouwen in de door SKF ingezette route om met zowel de jeugd als de seniorenselectie terug te keren in de top”, aldus SKF.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 1 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 3 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 4 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 7 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00