Het volledige team samen
Het volledige team samen SKF tafeltennis

SKF zal boven zichzelf uit moeten stijgen tegen VTV in halve finale

Tafeltennis

VEENENDAAL Op 14 mei spelen de tafeltennisvrouwen van SKF de halve finale om de landstitel in eigen huis. Het doel om thuis te kunnen spelen en daar een groot feest te kunnen gaan bouwen is bereikt na het behalen van het benodigde punt tegen VTV. Het team verloor vrijdagavond met 1-6 maar dat was voldoende: ,,Nu zullen we boven onszelf uit moeten gaan stijgen’’, aldus speelster Brenda Vonk.

door Siem van Eck

,,We verwachten dat we in de halve finale tegen VTV spelen. Het enige dat die situatie nog kan veranderen is als Den Helder volgende week nog twee punten laat liggen en dan zouden wij eerste worden. Alleen zij spelen volgende week tegen Tanaka en dat is eigenlijk met zekerheid een 7-0 voor Den Helder. Daarnaast spelen ze nog tegen Westa maar ik verwacht niet dat ze daar twee punten verspelen. Als ze twee punten laten liggen zal dat voor ons mooi meegenomen zijn want dan spelen we tegen Scylla. Op dit moment is VTV te sterk voor ons, dat laat ook de stand van afgelopen vrijdag zien.’’

In de halve finale spelen beide team in plaats van de reguliere zeven games er nu vier: ,,Dat geeft ons een voordeel omdat we dan de positie van VTV kunnen bepalen en een beetje kunnen kijken wie tegen wie speelt. Het kan een hele leuke pot worden, maar we kunnen er ook met 0-4 afgaan. Wij zijn duidelijk de underdog. Het zou verrassend zijn als wij van hen winnen. De sterkste speelster van VTV is Dong Li en geen van ons heeft kans tegen haar. We staan dus eigenlijk al 0-2 achter. Een omgekeerde wereld is als we spelen tegen Scylla, dan is Scylla de underdog. Dan is de kans een stuk groter dat we de winst binnenhalen’’, eindigt Vonk.

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 53 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 21 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02