Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp gaat met Baarn in eredivisie spelen

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp gaat met BLTC in de eredivisie spelen. De Baarnse vereniging gaat op 21 mei van start in de hoogste landelijke competitie met een wedstrijd tegen Zandvoort. Bij deze tegenstander speelt Tallon Griekspoor, de nummer 2 van de Nederlandse mannentennissers. Een dag later staat de wedstrijd tegen kampioen Naaldwijk op het programma, ook in Baarn.

door Hans Veltmeijer

BLTC werd afgelopen najaar kampioen in de hoofdklasse. Nu gaat de club dus in de eredivisie spelen en daarvoor het Baarn zich flink versterkt. Naast Van de Zandschulp zijn voor het eredivisieteam ook voormalig top 100-speelster Richel Hogenkamp, dubbelspecialist Rosalie van der Hoek, Sander Jong en het 16-jarige talent Rose Marie Nijkamp aangetrokken. Van het huidige hoofdklasseteam stromen Elgin Koubal en Sidane Pontjodikromo door. ,,Ik verwacht dat de twee gaan stunten en ervaring op gaan doen op het niveau van de nummers 200 tot 600 van de wereld. Dat is de stap die ze moeten zetten”, blikt coach Mischa Dimitopoulos vooruit. 

Of Botic van de Zandschulp alle wedstrijden tussen 21 mei en 2 juni - zo kort duurt deze competitie - in actie komt is overigens nog maar de vraag. Want zijn internationale programma heeft voorrang.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 6 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 36 minuten geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02