SKF (hier op archiefbeeld) is er niet in geslaagd de wedstrijd tegen DOS Westbroek te winnen.
SKF (hier op archiefbeeld) is er niet in geslaagd de wedstrijd tegen DOS Westbroek te winnen. @tedxmedia

Van Steenbergen teleurgesteld in SKF: ‘Zwaar onder de maat’

Korfbal

VEENENDAAL Korfbalcoach Wouter van Steenbergen kende een rare week. Eerst was er het goede nieuws over zijn contractverlenging, maar zaterdag zag hij tot zijn teleurstelling SKF verliezen van het Westbroekse DOS.

De korfbalcompetitie is vanwege de coronamaatregelen op de schop gegooid. In plaats van een grote competitie zijn er twee kleine poules gemaakt. De twee ploegen die in die poules als hoogste eindigen, komen in de kruisfinales voor promotie terecht. Andersom geldt dat de twee slechtst presterende ploegen gaan strijden tegen degradatie. ,,Het is nog nooit zo makkelijk geweest om te promoveren”, vindt SKF-coach Wouter van Steenbergen. ,,Maar dan moet je wel uit een ander vaatje tappen dan wij gisteravond gedaan hebben.”

DE VAL SKF speelde in Westbroek tegen DOS en verloor kansloos met 20-11. ,,We werden achterverdedigd, maar konden daar lange tijd de oplossing niet in vinden”, vertelt Van Steenbergen. ,,Elke keer speelden we de bal naar de zijkant om van afstand te schieten. Dan trap je in de val die voor je uitgezet wordt. We wisten dat DOS graag zo speelt en hebben het voorafgaand aan de wedstrijd daar ook over gehad. Het is dan teleurstellend dat we pas in het laatste kwartier overweg konden met deze omstandigheden. Maar dan zit je al niet meer goed in de wedstrijd en ga je kansen missen. Dat vind ik niet zo erg.”

KOPPEN BIJ ELKAAR De teleurstelling zit hem vooral in het niet vinden van een oplossing voor het strijdplan van de tegenstander. ,,Dit kan niet op dit niveau. We moeten dinsdag maar eens de koppen bij elkaar steken”, aldus Van Steenbergen die ook zag dat zijn ploeg door corona minder sterk was dan voorheen. ,,Maar daar wil ik me niet achter verschuilen, want dan word je al snel zo’n zeurtrainer. Alle ploegen hebben last van de omstandigheden. Ik kijk naar SKF en wij hebben zaterdagavond verloren van DOS Westbroek door onze eigen fouten. Het was zwaar onder de maat.”

Volgende week speelt SKF tegen een andere club met de naam DOS. Dan uit Kampen. ,,Dat is een ploeg die we normaliter onder ons moeten houden, net als ZKC, maar dan moeten we het wel zelf beter doen”, vindt Van Steenbergen. ,,Ik hoop dat we komende week goed kunnen trainen met onze basisploeg en dat we er dan zaterdag weer staan.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 8 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28