Botic van de Zandschulp in actie tegen de Russische Daniil Medvedev in de derde ronde van de Australian Open.
Botic van de Zandschulp in actie tegen de Russische Daniil Medvedev in de derde ronde van de Australian Open. Epa/dave Hunt

Van de Zandschulp verliest in drie sets van favoriet Medvedev

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Het is Botic van de Zandschulp op de Australian Open niet gelukt voor een verrassing te zorgen tegen favoriet Daniil Medvedev. De beste Nederlandse tennisser verloor in de derde ronde in drie sets van de Rus Daniil Medvedev. Het werd in een uur en 55 minuten 6-4 6-4 6-2 voor de nummer 2 van de wereld.

De Veenendaler wist Medvedev twee sets aardig bij te benen, maar grote kansen en servicebreaks bleven uit voor de Nederlander. Medvedev (25) had in beide sets aan een vroege break voldoende voor setwinst. In de derde set, waarin Van de Zandschulp vijf games op rij verloor, was het geen moment spannend meer.

In de eerste game wist Van de Zandschulp direct een rally van 33 slagen te winnen, waarmee hij aantoonde niet onder de indruk te zijn van de Margaret Court Arena. Met zijn harde ‘groundstrokes’ legde hij Medvedev met regelmaat zijn wil op, maar de taaie Rus had bijna overal een antwoord op. Wanneer Van de Zandschulp naar het net kwam werd hij met regelmaat verrast door een passing. Korte ballen van de Nederlander leverden niet vaak een punt op.

In de laatste game van de wedstrijd leek Van de Zandschulp het wel te geloven en met een wilde forehand ‘schonk’ hij Medvedev de zege. Medvedev pakte 96 punten, Van de Zandschulp twintig minder. De Nederlander kwam tot slechts drie aces, Medvedev sloeg er tien.

,,Ik denk dat hij op de tour de speler is met misschien wel de hardste slagen. Als hij in de verdediging zit, slaat hij de bal soms nog harder terug”, zei Medvedev, die vorig jaar in de finale verloor van Novak Djokovic. Omdat de Serviër dit jaar ontbreekt, geldt Medvedev als de favoriet voor de eindzege.

De 26-jarige Van de Zandschulp, de mondiale nummer 57, was de eerste Nederlander in de derde ronde van de Australian Open sinds Robin Haase in 2011. 

Op de US Open van vorig jaar verloor Van de Zandschulp ook van Medvedev. Toen wist de Nederlander in de kwartfinales wel een set te pakken tegen de uiteindelijke winnaar.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 28 minuten geleden
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 5 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 13 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 15 apr, 17:00
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 15 apr, 15:47