Afbeelding
VCV

Crisisoverleg bij VCV: ‘Men heeft de weg naar vrijwilligerswerk nog niet teruggevonden’

Volleybal

VEENENDAAL Vorige week woensdag was er een crisisoverleg met de VCV-familie. Het bestuur riep leden op om te komen, omdat er bij de club nog verschillende functies openstaan. ,,Er moeten gewoon mensen in beweging komen. Niet alleen bij het volleybal, maar bij meerdere clubs in Veenendaal’’, meent voorzitter Harm van ‘t Hoenderdaal.

door Siem van Eck 

,,We lopen tegen het feit aan dat mensen na bijna twee jaar corona de weg naar het vrijwilligerswerk nog niet helemaal terug hebben gevonden. En je hebt als club simpelweg handjes nodig. We willen als club verder op een goede manier. Een doorstart maken na corona, dat kunnen we niet alleen. We hebben natuurlijk al een hoop vrijwilligers, maar we hebben er nog meer nodig’’, aldus de voorzitter.

OPROEP ,,Het was voornamelijk een oproep naar de leden: We hebben het goed, maar willen we meer en beter. En willen we groeien? Dan hebben we de support nodig van leden en ouders.’’ Die oproep is volgens Van ‘t Hoenderdaal wel gehoord, want er zijn al wat posities ingevuld. ,,Maar nog lang niet voldoende. We zijn drie jaar geleden met een nieuw bestuur gestart en hebben daarvoor ook plannen en lijnen uitgelegd. Waar we destijds mee gestart zijn, willen we weer goed oppakken. Maar dat kan niet met het huidige aantal vrijwilligers.’’

Het zou goed zijn als anderen dit op gaan pakken.

Na drie jaar het voorzitterschap op zich genomen te hebben is het volgens Van ‘t Hoenderdaal ook tijd voor een ander bestuur. ,,Het zou goed zijn als anderen dit op gaan pakken”, stelt hij.

AANDACHT ,,We focussen ons uiteraard op de vlaggenschepen, Dames 1 en Heren 1, en de opleidingsteams. Maar daarna - en misschien nog wel belangrijker voor de club - is onze jeugd. Zij zijn de toekomst, met aanwas bij de jongste leden. Alleen dat is onvoldoende, in ieder geval bij VCV. Daar moet door VCV nog meer aandacht aan besteed worden. Bijvoorbeeld bij scholen”, zegt Van ‘t Hoenderdaal. 

,,Ook is het belangrijk dat we onze leden zelf wat kunnen bieden. Daarom zijn we een paar jaar geleden gestart met belangrijke initiatieven, waaronder het jeugdplan. Dat hebben we deels kunnen uitrollen, maar deels ook niet. En als je spelers wil klaar stomen voor het eerste team, dan heb je een goede jeugdopleiding nodig’’, aldus de voorzitter.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 9 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 16 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 21 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal gisteren
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05