Afbeelding
Ted Walker

Vijfde editie Veenendaal City Run zorgde voor veel enthousiasme

Overig

VEENENDAAL In het centrum van Veenendaal vond vrijdagavond de Veenendaal City Run plaats. Het verlichte loopspektakel was vorig jaar vanwege de coronabeperkingen niet doorgegaan, dus dat er vrijdagavond wel weer gelopen kon worden, zorgde voor veel enthousiasme. In totaal waren er bijna duizend deelnemers. Als de meelopende ouders bij de Kidsrun meegeteld zouden worden, waren er meer dan 1100 deelnemers.

Er waren drie afstanden: de 1,3 kilometer Kidsrun en de 2,5 kilometer en 5 kilometer City Run. Elke afstand werd voorafgegaan met een warming-up en na afloop vond de prijsuitreiking plaats.

UITSLAGEN Van de 1,3 kilometer Kidsrun zette van de jongens, Elmer van der Meulen uit Veenendaal de snelste tijd neer. Met een tijd van 04.37 minuten haalde hij de finish. Bij de meisjes was de nummer één plek voor Lemoni Berk uit Veenendaal. Zij deed er 04.46 minuten over.

Bij de City Run van 2,5 kilometer won bij de mannen Harm Olde uit Veenendaal, met een tijd van 07.45 minuten. Bij de vrouwen had Lemoni Berk nog een keer winst: zij behaalde de 2,5 kilometer met een tijd van 09.38 minuten.

De 5 kilometer City Run werd bij de mannen gewonnen door Jasper Boot uit Tiel, met een tijd van 15.14 minuten. De eer bij de vrouwen ging naar Marit van den Berg uit Culemborg, met een tijd van 17.28 minuten haalde zij de eindstreep. 

SCOOLRUNNING Tijdens de Veenendaal City Run sloten leerlingen van de vier middelbare scholen uit Veenendaal het project (s)Coolrunning af. In totaal bijna duizend leerlingen hebben de afgelopen weken tijdens bewegingsonderwijs toegewerkt naar deelname aan de Veenendaal City Run. De leerlingen van Het Perron, Rembrandt College, Ichthus College en CLV volgden daarvoor de clinics bij de Veenendaalse Atletiek Vereniging VAV.

Het was de vijfde editie van het evenement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 17 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 18 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45