Afbeelding
Veenendaalse KeiRun

Veenendaalse KeiRun zorgt voor spektakel en plezier

Atletiek

VEENENDAAL Liefhebbers van hardlopen konden onlangs meedoen aan de Veenendaalse Keirun. Wat houdt dit evenement in? RegiosportVeenendaal.nl ging op onderzoek uit en sprak met Koen van Manen die één van de organisatoren is.

door Danny van der Linden

,,De Veenendaalse KeiRun is een hardloopwedstrijd die bestaat uit drie aparte rondes van 2,5 kilometer”, legt Van Manen uit. ,,Tussen elke ronde heeft de atleet ongeveer 15 minuten de tijd om zich voor te bereiden op de volgende ronde.”

DRIE RONDES De drie rondes hebben allemaal een eigen functie. Ronde 1 staat in het teken van de classificatie. Van Manen: ,,In deze ronde speelt de klok een rol en dient iedereen een scherpe tijd neer te zetten. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de eredivisie, de nummers 5 tot en met 8 voor de eerste divisie enzovoorts.”

De tweede ronde is de zogenoemde halve finale. Hierin loopt de nummer 1 tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3. ,,Elke keer gaat de winnaar door naar de finale. De verliezers uit de halve finale strijden om de derde plaats”, vertelt Van Manen. ,,In de finale wordt uiteraard gestreden om de eerste plek.”

OLYMPISCHE SPELEN ,,Het idee voor de KeiRun is ontstaan toen wij afgelopen zomer, bij het kijken naar de Olympische Spelen, allemaal volop genoten van het spectaculaire baanwielrennen en de gouden Nederlandse baanwielrenners Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli, Roy van den Berg en Shanne Braspennincx”, aldus Van Manen. ,,Als organisatie dachten wij toen; hardlopen moet ook spectaculairder en met dat idee in ons hoofd is de KeiRun ontstaan. De KeiRun vraagt om ook meer dan alleen een bepaalde afstand zo hard mogelijk lopen, ook een juiste tactiek kan zorgen voor succes.” En dan met een knipoog: ,,Als organisatie hebben we dan ook één doel, de KeiRun op de Olympische agenda te krijgen.”

De KeiRun is geschikt voor iedereen. Zowel sprinters als marathonlopers kunnen meedoen. ,,Ook is dit leuk voor jong en oud”, zegt Van Manen. ,,Het leuke is dat er veel competitie-elementen zijn. Dit levert veel spektakel op en er zijn veel podiumplekken omdat elke divisie zijn eigen klassement heeft. Je merkt dat mensen veel plezier beleven aan de KeiRun.”

TWEEDE EDITIE De eerste editie van de KeiRun is binnen drie weken, van idee tot daadwerkelijke wedstrijd, georganiseerd. Koen van Manen: ,,De eerste editie werd door de organisatie gezien als ‘proefevenement’ waarbij er voornamelijk werd deelgenomen door vrienden en leden van VZC en VAV. In totaal deden er 30 atleten mee in de leeftijd van 12 tot 72 jaar. De reacties zijn zo positief dat we voornemens zijn er een mooi evenement van te maken.” 

De organisatie is al volop bezig met de tweede editie. Die staat gepland op zaterdag 1 oktober 2022. ,,Als organisatie hopen wij het aantal atleten flink te gaan vergroten en gaan we op zoek naar mooie sponsoren voor het evenement.” Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden. 

STRAVA Ook nu kunnen lopers zich bezig houden met de KeiRun. ,,Dit kan het gehele jaar gelopen worden”, vertelt Van Manen. ,,De start en finish is op het bruggetje over het Valleikanaal nabij Veenendaal-Oost. Als organisatie dagen wij iedereen uit om de KOM van winnaar Aart van Steenbergen af te pakken.” Voor wie het wil proberen: we publiceren de route onder deze tekst.


De route van 2,5 kilometer van de Veenendaalse Keirun - Veenendaalse KeiRun

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 7 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 12 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 16 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30